ikitosbikannesi merhaba,
Oyuncaklar konusunda ben olsam şu soruların cevabını arardım.
Hiçbir oyuncakla oynamıyor mu?
Evdeki eşyalara ilgisi var mı? Onlarla oynuyor mu?
Oyuncaksiz oyunları oynuyor mu?
Oynadığı oyuncakların özellikler neler?
Oynadığı oyuncaklarla hangi tür oyunlar kuruyor ? (Eline alıp inceliyor, atıyor, sallıyor, amacına uygun oynuyor vs.)
Kitap okumayı seviyorsa oyuna dönüşen kitapları tercih edebilirsiniz. Tekerlekli kitap, sayfalarını cevirebilecegi küçük karton kitaplar, aç kapa kitaplar, delikli kitaplar vs. Instagramda kitabimla oynuyorum diye bir hesap var. Onun çok eski gönderilerine bakabilirsiniz. Çocuğu küçükken okudukları her kitap için bir oyun oluşturuyordu. Hem kitap hem oyun.
Al veri benim kızım daha yeni öğrendi tam anlamıyla. İlk başka hiç yapamayacak sanıyordum. Hiç ilgilenmese de sık tekrar işe yariyor. Ben öğrenene kadar her gün al ver yaptım. Top atmayı da 11. Ayda başladı. Daha erken olabilir belki. Sık tekrar ama acele yok 🙃 sıkıldığını anlayınca da hemen bırakıyoruz.
Kızım önce boşaltmayı öğrendi. Öğretirken sevdiği nesneleri gözünün önünde bir kutuya koymak faydalı olabilir. Onu almak isteyeceği için boşaltmaya baslayacaktir
Emekleme, yürüme konusunda Instagram’da fizyoterapist yonca görgül var. Onun egzersizlerini yaptırdim. Bir de denge kulesi kızımı çok motive etti. Ona doğru sürünüyor ve yıkıyordu. Bacakları guclenince emeklemeye başladı. Emekleme in ilk sinyali popoyu havaya dikmekti 😄
Tutanarak kalkma ve ayakta durma konusunda doktorunuza danışabilirsiniz. Ne zamana kadar olmazsa sorun olur bilmiyorum. Benim kızımın ilk tutunarak kalkması prize gitmek için olmuştu.
Oyun oynamayı sevmesi için onunla beraber biz de gerçekten oynadık. Hatta ondan önce biz oynadık. Ve ailece oynamak da önemli bence.