Gizemhzl bizde çok zor karar vermiştik. Yanlış kararı vermekten çok korkmuştuk. Hastane arkadaşımız vardı 3 yaşında bir kız çocuğu ve idrarını tutamamaya başlamış. Yani zamanla muhtemelen bizde etkilerini yaşayacaktık. Hastalığın getirdiği 4 olumsuz sonuç var demişti doktorumuz bunlardan biri mesanenin etkilenmesi ve asla geri dönüşümü yokmuş. Bilmiyorum inşallah doğru olanı yapmışızdır. Çok zor bir süreçti, 9 aylık bir bebeği ameliyattan sonra 2 gün yüzüstü yatırabilmek çok zordu. Yazdığınız
gibi tekrar yapışıklık olabiliyormuş. Boy uzaması bitene kadar takipte olması gerekiyor. Hayatı boyunca yüzüstü yatması gerekiyormuş. Bu bir kitabi bilgi değil ama doktorun tecrübelerine göre, sırtüstü yatınca tekrar yapışıklık olabiliyormuş. Ve hayatı boyunca kilolu olmaması gerekiyormuş. İnşallah sizde yavrunuz için em doğru kararı verirsiniz. Aklınıza takılan merak ettiğiniz
bir şey olursa yardımcı olmak isterim, çünkü bu hastalığı çok önemsiyorum, kendimizin geç
kaldığımızı düşünüyorum. 3-6 ay arasında bitiriyoruz demişti Memet hoca bu ameliyatları. Çapa daki doktorumuz da neden beklediniz
demişti hiçbir şikayeti olmamasına rağmen. Bilemiyorum 🤷🏻♀️ Memet Özek yaklaşık 100.000 gibi bir ameliyat fiyatı çıkarmıştı, ameliyatta nöromonitör kullanılmasını istedik, kendisi de uygun gördü, 10.000 de onun için verdik. Medipol Mega da çekilen MR ı beğenmemişler, ameliyattan önceki tetkiklerde tekrar MR çektiler yanlış hatırlamıyorsam o da bi 6-7 civarıydı. Ameliyat sonrası dikişlerin alınacağı gün fizyoterapiste yönlendiriyorlar, seansı 1.600 dü. Ama sizin mesleğinizmiş zaten 🙏🏻 Aklıma gelenler bunlar şimdilik.