Gul_2890 Eşim askeri personel yanımızda değil yeri şuan için iyi güvenli rahat normalde bu sene sonunda mesleği bırakmayı düşünüyordu ben çok istiyorum bırakmasını. Ama ev borcu var 2 çocuk var diye uzatmak istiyor bende çocuklar onsuz büyümesin baba sevgisi görmeden büyümesin istiyorum. Bırakmazsa 2.5 sene daha orada olacak sonra tayinci. Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum. Var mı bu durumu yaşayan birileri..
Csg2105 Gul_2890 Allah yardımcımız olsun ama askerle evlenirken yalnız kalmayı göze almadık mı bunun bilincinde evlendik tayin olduğu yer illa ki ev götürülebilir yer olacak hem başka ne meslek yapacağı da belli değilmiş mesleği bırakmak ne kadar doğru olur bilemedim
Gul_2890 Csg2105 evet bilerek evlendik ama bu kadar zor olacağını inanın hiç düşünmemiştim mantığım uzatması gönlüm uzatmaması taraftarı bu ikilem çok zor gerçekten
Csg2105 Gul_2890 çok haklısınız birde sizde Allah bağışlasın 2 çocuk varmış bakması eminim zorlayıcıdır eşiniz de eğer istiyorsa tabi kendi bileceğiniz iş bıraksın ama bence siz zorlamayın derim bıraktığında meslek arayışında sıkıntı çekerse sebep olarak size yüklenebilir
hemsireanne112 Gul_2890 mesleği bıraktığında tazminat alıcak oyaktan alıcak belki borçlarınızı kapatır.
Annesininguzelkizi Bu devirde çok mantıklı değil sanki iş bulması çok zor olsada az para verirler en azından şu an ayın 15 i dedinmi yatan maaş var
Metehan_Selcan Eşim 5 sene yaptı 6. Senesinde bıraktı ikimizin karariydi düzenli bir hayatımız yoktu iş bakıyor şuan evimizi aldığımiz için rahatlık biraz iyiki de bırakmış, tazminat falan var bı sure idare ediyorsunuz başka iş bulana kadar
SevgiSena__ Bende bi asker eşiyim. Doğudaydık 1. Dereceden terör bölgesinde eş götürmek yasaktı ama imza karşılığı kabul ediyorlardı verdim imzayı gittim . Şu an batıdayız çocuğumuz oldu dediginiz gibi fikirler çocuktan sonra değişiyor aslında. Evet görevler ayrı kalmalar çok zor ancak askerlikte para için yapılan bi meslek olmamalı diye düşünüyorum. Evet para da çok mühim . Fakat askerlik mesleği de para için yapılmayacak kadar özel. Bu özel durumdan sebep bize de çok fazla görev düşüyor esler olarak. Onlar görevde iken evin tüm sorumluluklarını almak gibi ayrı kalmayı göze almak gibi bi çok şey. Içinde bulunduğumuz duruma bakarsan bak deprem oldu insanların evleri gitti esnafların işleri gitti. Kendini bu duruma köy en azından işinizi kaybetmediniz. Halen bi düzen kurabilmek için sabit geliriniz var. Ya da benim gibi şu yolu seçebilirsin örnek veriyorum ben çocuğumu uyuttuktan evimi topladıktan sonra geceleri 3 kere 4 kere bazen sabahlara kadar hiç uyumadan kpss çalışıyorum. Neden en azından memur olup birlikte tayin yerlerinize birbirimizi çekebilmek için. Herşeyin bi yolu bulunur. Para için bu mesleği yapıyor ise zaten bıraksın derim. Ama mesleğini seviyor aşkla yapıyor ise başka iş yaparken doyuma ulaştiramazsiniz eşinizi.
Gul_2890 SevgiSena__ evet sadece tek çocuğum olsa dediğiniz gibi kpssyi hazırlanmayı düşünüyordum öğretmenlik mezunuyum ama 2 çocuk ve yaşları yakın onlarla uğraşmaktan ne halim ne uykum kalıyor. Dediğiniz gibi göze alıp evlendim sorumluluklarımn bilincindeyim ama bazen. O kadar yoruluyorum ki yeter diyorum bıraksın gelsin. Birde bu deprem de etkiledi beni çocuklar onsuz büyüyor yarın ne olacağını bilmiyoruz böyşe olunca daha çok yanımda olsun istiyorum. İmza atıp gitmeyi kabul etseler inan 1 dk düşünmem giderim ama şartlar öyle değil. Bilmiyorum uzatma zamanına kadar düşünüp karar vereceğiz bakalm
Obususenbenbizsizo SevgiSena__ bende asker esiyim. Bir askerle evlenmeyi cok isterdim ve suan bir kizim esim 3 aydir yanimizda yok temmuza kadar da olamicak ama asla pisman degilim evet cok zor ama esim isini cok severek yapiyor ve bende sonuna kadar destekliyor ayni sizin gibi dusunuyorum.
Galgamet SevgiSena__ mesleğiniz hakim olmadığı müddetçe eşinize tabisinjz .yani siz onu çekemezsin.esiniz nere giderse gitsin sizin tayininde onun yanına cikar
eco1110- Gul_2890 bence bırakmasın zaten herşey çok pahalı birde iki çocuk diyorsunuz zor olur sizin için yapacağı meslek de belli değilmiş ki😞
Ozer_zhr @Gul_2890 benim eşimde astsubaydı 5.senesinde sözleşmeyi yenilemedi 1 sene oldu birakali.kendi karariydi saygi duydum çünkü ilerde Allah korusun başına birşey gelse vicdanım beni rahat birakmazdi .kendi işimizi kurduk fakat bazi sebeplerden dolayi devam ettiremedik.eşimin asker olmadan önce bir mesleği vardi zaten eski meslegine geri döndü gelirimizde iyi şükür ama bazen acaba birakmasamiydi engel mi olsaydım diye düşünmüyor değilim ama hayırlısı böyleymiş demekki
Gul_2890 Ozer_zhr işte insan ileriyi göremiyor acaba bıraksa nasıl olur daha öı kötü daha mı iyi aklı karışıyor hayatımızı etkileyecek bir karar bakalım
SevgiSena__ Gul_2890 bizim içinde hiç kolay diil gurbet şehirde 1 yaşındaki çocuğuma hidrosefali tanısı kondu 5 beyin ameliyatı oldu herşeye rağmen yine de bende çabalıyorum kafam dağılıyor uyku zaten yok sabah namazdan sonra yatıyorum gece uykusu hiç uyumuyorum herkesin bi evi hayati var ama hep hi çabalarla kimse çok rahat diil derdimiz bu olsun napalim