Hellomoto
Esselâm cânım kardeşim 🥰♥️
Bu güzel Kararınızın vesilesiyle Rabbim sizi cennet ehli eylesin 🤲🏻🍃 İnanın çok mutlu oldum 💚 Bugün tesettürle ilgili bir posta daha yazdım. Aynısını sizede söylemek istiyorum 🌸 Öncelikle tesettür görünmek için değil, korunmak içindir bunu bilelim 🍃 Allah emretti diye Allah’ın rızasını kazanmak için örtünen biri, onun emrettiği şekilde örtünmelidir. Nefsiniz sizi zorlayabilir. Fakat unutmayın ki, nefsiniz sizin asla iyiliğinizi istemez. Nefsinizle birlikte Bazen bilgi eksikliği olan insanlar yavaş yavaşş kapanmayı tavsiye edebilir. Yani “hatlarınız belli bile olsa” , sizi sadece vücudu kapatan birşeyler giymeye teşvik edip, sırf başörtünüz güzel gözüksün diye peygamber efendimizin bizi kesin bir dille uyardığı deve hörgücü gibi topuz yapmanızı tavsiye edebilirler. Fakat bunlar yanlıştır. Lütfen onları dinlemeyin. Zira bir farz yerine getirilirken nasıl olması gerekiyorsa aynen öyle olmalı. Mesela biz ilk defa bir namaza başlayacaksak, ben 4 değil 2 rekat kılıcam diyebilir miyiz? O vakit nasıl eda edilmeliyse, Nasıl kılınıcaksa o şekilde kılarız değil mi? Tesettürde tıpkı bu konu gibi farzdır emirdir 💗 Rabbimizin emrettiği tesettür, kadının gizlenmesidir, Kadının erkeklerin gözünden korunmasıdır. Üzerimize tesettür diye giydiğimiz kıyafet bizi çekici hale getiriyorsa buna tesettür diyebilir miyiz? Buna sadece tesettür adıyla zevklerimizi nefslerimizi tatmin etmek diyebiliriz. Lütfen öncelikle bunun bilincinde olalım. Üzerimize giydiğimiz kıyafetle aynaya bakıp “bu giydiklerimle Allah benden râzı mıdır” diye içimizde bir muhasebe yapalım 🌸 Ayet’le sabittir ki, başörtümüz omuzları ve gögüsleri örtmeli kardeşim 🖤 Hazır satılan şal yahut eşarplar standart boyda kısa oluyor ve istenilen görüntüyü malesef verrmiyor. Kumaş olarak Medine ipeği harikadır. Hatta size kolaylık olsun diye bir site ismi vericem. Orda hem çok güzel “tesettüre uygun” feraceler hemde doğru boyutta başörtüleri mevcut 🤍İnstagram adresi var. Bakabilirsiniz. İsmi Fbahijab 🖤 Bu siteye girin direk almak isteyeceksiniz inşaAllah 🤲🏻