Erolunannesi Ayselmiros 7.5 aylık olduk ama hâlâ bir kelime yok 😕 endişeleniyorum bazen neden bişey demiyor diye..
AytanCelal Erolunannesi asla endise etmeyin bende cok endise ediyordum 8 aylikdi henuz hecesi yoktu 8 ayin sinuna dogru baba dede hecelemeye basladi
Arzu_lina Canselasr maşallah size biz 4 aylık olduk benim bebeğimde sürekli mırıl mırıl bir şeyler söylüyor konuşuyor gibi. Her gören söküldü sökülcek diyor demekki olabiliyormuş 🫠
tansu122 Ayselmiros 11 aylıkken anlamlı anne dedi öncesindeki ba ba dee de ma ma gibi heceler söylüyor ama anlamlı kelimesi 11 aylıkken oldu 🥰
Mehtap-37 Benim oğlum 6 aylık net kelimesi yok daha ağlarken garip kelimeler çıkarıyor😄 bi de bbbb uzatarak B harfini çıkarıyo bir an önce konuşmasını istiyorum çok heyecanlıyımz babasıyla bekliyoruz bakalım
Dimitrina_kovaceva Ayselmiros 6 aylıkken bile hatırlıyorum anne diyordu. Sonra babasına dada demeye başladı 8-9 aylıkken. Sonradan tam baba demeyi öğrendi. Şimdi 16 aylık baya kaka cici cee-eee cikcikcik anneanne teyze anne bana gel çık şşşşşt civciv mama meme böyle bu tür kelimeleri söylüyor. 😆 civcivler ne söyler diyorum kafasını omzunu sallayarak cik cik cik diyor 😆 kafanıza takmayın birden öğreniyorlar ben de takıyordum valla şimdi dili açıldı öğrettikçe öğreniyor . Bi çizgi var sanki 1 günde her şey değişiyor bebeklerde
AytanCelal Dimitrina_kovaceva masAllah . Ne zamandan basladi degismeye? Benim bebegim 1 yas . Bazen mama diyor büv diyor . Yaya sesler cikariyor ama henuz kelimesi yok bende bazen endiseleniyorum
Asafveannesi1 Ayselmiros 7 aylık çok net anne diyor eeee diyor uykusu geldiği zaman şimdi ba ba diyor ama tam belli değil 😄 heyecanla bekliyoruz
Omeryahya Asafveannesi1 ay uykusu gelince eee demeyi benimkide benden alıştı 4 aylıkken başladı valla huzursuz olduğunda aşırı uyku geldiğinde felan eeee diye bağırır şimdi 6ay biticek hiç anne baba vs duymadım sadece eee olayimiz var ona bile eriyorum
Yqmrogzhn Ayselmiros 6 aylıkken anne baba diyordu şuan 13 aylık ve konuşuyor kısa cümleler kuruyor anne gel baba git emzik gitti gibi
acimavi Ayselmiros 8 aylıkken anne dedi. Ama bana demedi, her küçük bebek gibi o kelimeyi söylemeyi öğrendi, bilinçli bir şey değil yani. Ondan 1 hafta sonra meme dedi, göğsüme de dokunup aglayarak. O bilinçliydi😅
Arzu_lina Omeryahya bunu benim bebeğimde yapıyor 4 aylığız uykusu gelip huzursuzlanınca ee -ee diyor 🤣 bide mırıl mırıl bu ara sürekli konuşma halinde
AlminaLina Ayselmiros 9 aylık kızım baba,gı ,dede ,gel ,cici ,ve el hareketleri yapıyor alkış deyince babaya bi bi Allah 1 gel gel yapıyor 😊
ayseenuurr Benim çocuğum 18 aylık ve sadece baba dede mama gel bak cici bıcı bıcı diyor sizce normal mi çok kafama takıyorum bazı çocuklar ikili cümleler kuruyor
mery_2021 ayseenuurr benim kızımda 17 aylık baba dede meme mama diyor geçen hafta ilk defa anne dedi o 4-5 defadır. Teyze diyor bide. Ben takmıyorum. Kızım diğer bebeklere göre hızlı emekledi yürüdü konuşma çok hızlı ilerlemiyor. Ama işte her bebekte herşey aynı hızla ilerlemiyor
Tubiiik ayseenuurr bebekten bebeğe değişir şuan 4-5 anlamlı kelime beklenir bebekten..daha anne bile demeyen 20 aylık biliyorum kafanıza takmayın bi başladımı da çok hızlı ilerleme kat ediyorlar😊
ElifDogu ayseenuurr benim bebeğim de aynı her bebek aynı dönemde söyleyecek diye birşey yok etkileşimi artırmak gerekiyor diyorlar bütün gün onunla oyun oynuyorum pyun etkinlik kartlarıyla oyunlar gösteriyorum herşeyi okey ama yinede keyfi isterse tekrarlayıp söylüyor keyfi isterse alkış yapıyor bebegin keyfine kalmış bir durum stres yapmayın birde tek büyüyen bebklerde cok doğal bence
Canan26snmz Ayselmiros benim bebeğim 6 buçuk aylık ba ba ba ba diyip duruyor gel hadi gel diyor kelime falan öğretmeye çalışıyorum pek umursamıyor dinlemiyor gibi görünüyor ama oyun oynarken kendi haline falan benden kaptıklarını söylüyor
Beo20 Ayselmiros 7 aylıkken baba dedi 9.5 aylık şu an farklı sesler çıkarıyor baba demeye devam ediyor ancak hala anne demedi