sgok merhabalar, gerçekten hayretler içindeinceledim listeyi. Bazı doktorların kendilerini beslenme konusunda revize etmeleri şart bence. Zaten diğer arkadaşlar da belirtmiş meyve suyu, bebe bisküvisi nişasta bebek için faydasız şeyler ve meyve suyu 1 yaş altı bebeklere bile onerilmiyo onun yerine meyvenin kendisini tattirmaniz çok daha güzel olur. Ayrıca nasıl 4 ay 10 günlük bebeğe pastörize süt ya da keçi bile olsa hayvan sütü önermiş şok oldum. Kuruyemişler de alerji riski yüksek besinler onlar için de erken bence ya da 6. Ayda bile olsa mercimek gibi bi kurubaklagil ya da kıyma gibi bi et ürünü bebeğin sindirim sistemini çok zorlar diye düşünüyorum. Ben ek gıdaya sebze yoğurt meyve ve yumurta şeklinde 6. Ayda başladım. İlk ay tek öğün başladım ay sonuna doğru ikiye geçtim. 7. Ayda 2 öğün, 8. Ayda da 3 öğüne geçtim. İlk denedigim sebzeler kabak havuç patates yeşil fasulye kapya biber oldu. Sonra ev yapımı yoğurt verdim sonra da elma armut şeftali (yazın geçtik ek gıdaya) muz yoğurt yumurta sarısı şeklinde gittim. 7. Ayda kıymaya geçtim. Siz mesela havuç patates brokoli bal kabagi ile başlayabilirsiniz meyve olarak da elma armut muz olabilir. Turunçgillerin mevsimi ama belki asitligi fazla diye alerji yapabilir. Ben sebze de meyve de olsa buharda haşlayıp çatalla ezip verdim pütürlü alışsın diye bi de parmak gıda şeklinde önüne de sundum ama ona alışması biraz zaman aldı hemen ağzına goturmedi. Her verdiğim lokmada ben de onun karşısında abartılı şekilde çiğneme hareketi yaptım.