Merhaba,
Oğlum 6 yaşında ve özel bir okula gidiyor. Sene başında okuldan bazı şikayetler aldık ve psikolog/psikiyatr desteği alarak ilerliyoruz. Bu süreçte okul ile sürekli görüşme içinde olduğum için sürekli gelişmeleri veya onlara göre yanlış olan davranışları bana işetmeye devam ediyorlar.
Konumuz:resim
Oğlum artık Büyüdüğü için bir çok çizgi film izliyor, oyun oynuyor ve arkadaşlarından duyduğu şeyleri araştırabiliyor. Bu yaş grubunda çocuğu olan annelere soruyorum: çocuklarınız en çok ne resmi çiziyor???
Çünkü benimki sürekli canavar, dinazor, süper kahraman resimleri çiziyor. Ve okuldaki öğretmenleri bu durumu sakoncalı buluyor, benimki korkmasa bile diğer çocuklara anlattığında onları kaygılandırdığını iletiyorlar. Valla bende anlam veremiyorum 6 yaşında bir çocuğun bunları bilmemesine.
Psikolog bu durumun normal gelişiminde beklenen bir dönem olduğunu çocukların bunlara ilgi duymasının normal olduğunu söylediği için içim rahat. Ama okulunda bu anlamda ayrıştığı için bi yerde bir hata mı var acaba diyorum. Hoş oğluma sorduğumda diğer arkadaşlarının da bu karakterleri çok sevdiğini söylüyor ama okulun beyanı farklı.
Evet anneler sizinkiler canavar, huggy wuggy, rainbowfriends, kissy missy, dinazor, gujitsu bilir mi? Çizer mi? Anlatır mı? Çocuklarınızın yaşını da yaza rmısınız cevaplarda?