Babybloom 4,5 yaşında sınırlı ekran kullanıyor ama iron man örümcek adam hepsini arkadaşlarından duyarak öğrendi. Duyduklarından korkmadı, izlediklerini de çizmiyor. Daha çok beni, kendini, okulunu, arkadaşlarını ya da bir hikaye çiziyor. 4,5-6 yaş arasında epey fark var tabii.
Fakat teknoloji çağındayız. Yaşadığınız olayı kısmen ben yaşadım. 3,5 yaşında örümcek adamı iron man hikayelerini anlatınca öğretmenleriyle görüştüm. Evde ne izlediklerine müdahale edemeyiz aileleriyle birlikte her şeyi izliyor çocuklar fakat birbirlerine anlatırken gerekli görürsek müdahale ederiz demişlerdi. Hatta gerekmedikçe karışmama taraftarıyız dediler. Yani sizin okulunuzun aksi bir tutum sergilediler. Hangi öğretmen tutumu doğru çok bilemiyorum ama okula gönderiyorsak çok çeşitli bir sosyalleşmenin olacağı da aşikar… Bahsettiğinizin daha ötesinde bir durum olabilir korkutma gibi. Bir veli şikayeti olabilir benim ki gibi… Tüm gününü çizgi film karakterlerinden bahsederek geçiriyor olabilir. Sakıncalı bulduğu şeyleri daha detaylıca görüşmenizde fayda var bence. Altında farklı bir durum sezdim, biraz üstü kapalı anlatmış olabilirler. 6 yaş grubu bu yani gelecekte kim hangi okula gidecek hangi mesleği yapacak bunun sohbetini edecek değiller.