Gkcylmaaz hayır canım evlenirken yapilmadi öyle bi test zaten ramotoloji dediğim bölümden sıra olmak o kadar da kolay olmuyordu konsültasyon atılması gerek muane olcanda o test için gün alcan da baya uğraşmıştım 1 tup kan için o zamanlar. eşim bilmiyordu o zamanlar evlenirken çıkacak diye annemler falan korkmuş hatta kötü bi hastalık sanmıştık ama bununla yaşamayı kabul ediyosun bi sorun yok olack kullandıkça ömür boyu sıkıntısız yaşıyorsun kolşisin çok büyük etken stres soğuk ve yorgunluk çok tetiklerdi benim ataklarimi . hangi şehir de ikamet ediyosunuz acaba? ankara da ünü büyük olan bi prof var makale açıklama yayın falan çok yapmış bu hastalık üzerine bakın dinleyin netten abdurrahman tufan hoca dünyalar iyisidir kedi çocukları kendi de fmf hastası şiddetle öneririm. benim halam hasta amcam taşıyıcı annem babam kuzen zaten onlar test hiç olmadı ama ben taşıyıcı olunca birinden biri hasta muhtemelen ama hiç şikayetleri olmamis bu yasa kadar. benim eniştem behçet ve fmf hastaları derneğinin kurucu başkanı ferhat yergün facebook da arayıp iletişime geçebilirsin kendisi çok bilgili. oda askerde öğrenmiş hastalığını mesela.