Alparslanmomss 11 aylık anne baba dede tuş(kuş) meme maov(kedi) ışışak(sıcak) del(gel) bunlar kelimelerimiz
_Gamze_ Cikolat oğlum 17 aylık, 60-65 tane kelimesi var ama daha ikili cümle kurmaya başlamadı. Yakındır diye düşünüyorum
Aselduru88 Cikolat 27 aylık 2 li 3 li cümleler kurabiliyor yumurta yap , anne baba nerde, ekmek alak, anne nerde, günaydın, hadi gidek, hala , dayı, yağmur, niloya, minki, baba ise gitti, meyvesuyu, yemek hazır, çorba hazır yani baya söktü konuşmayı
Herseysevgi_27 Aselduru88 ne gibi tesvik etiniz benim oglum subata 24 aylik olucak Anne baba by by mama dede al bu sekilde arada zorluk cikarinca kiss sure TV aciyorum cizgi fln
Tugceonrdml_ Aselduru88 sizde de mi Niloya ay bizde de sürekli Niloya uyudu uyandı yemek yedi ise gitti nerede sürekli aynı şeyler
Tatlisoglum Cikolat sizin çok iyiymiş masallah 🧿🧿benim oğlum 16 aylık hiç keoimesi yok çok moralimi bozuyor iki gündür telefonda babamla konuşurken dede dede dedi normal net şekilde okadar
Tatlisoglum Laren yaaa masallah 🧿🧿🧿🧿 benim oğlum çok geri kalmış nasıl ilgileniyorsunuz tüm gün içinde benim yapmadığım ne var acaba oğlumu. Tek kelimesi bile yok 16 aylık oldu
Laren Tatlisoglum anneyi ve miyavı çok erken söyledi evde kedimiz var onun taklidini yapmaya başladı onlar için ekstra bişey yapmadım yani kendi tekrar etmeye başladı ama mesela miyavdan sonra köpek fotoğrafları gösterdim hav hav dedim daha sonra o da görünce hav hav demeye başladı daha sonra kuzu mee bunun gibi. Ama maalesef bende bütün gün birlikte oynayamıyorum ev işinden gücünden ama her kelime öğrendiğinde yeni birşey öğretmeye çalışıyorum gün içinde tekrar ediyorum kartlardan gösteriyorum bir süre sonra kendisi söylemeye başlıyor
balpetegimmmm Cikolat 19 aylık oğlum anne gel baba gel anne ver bunun dışında cümlesi yok malesef benimde çok aklıma takılıyor. Ne göstersem öğreniyor çok şükür sebzeleri hayvanları sayılardan bir kaç tanesini biliyor. Nesneleri tanıyor. Ama mesela bayrağa ba diyor bardağada ba diyor buluta bu arı a ayıda a bazıları kısaltmalı. Tam söyleyemiyor. Kitap okumayı çok istiyorum bir sürü kitap aldım okurken sayfaları çekiştiriyor yırtıyor dinlemek istemiyor dikkatini çekmiyor okuduklarım.
Minikberin 17 ayligiz biraz yuvarlasa da herseyi tekrar ediyo söylüyor. Ben odada yokken bisey olsa el hareketleriyle yardım ederek anlatiyo. Hatta dinlediği şarkıları melodisiyle birkaç kelimesini de olsa tekrar ediyo çok hoşuma gidiyo
Gzmaldeniz tgba-22 gün içinde kullandığı da var yeni kelime ekleye ekleye gidio meesela bugün elma dedi bir soyledigini tekrar soyluo.
eda-14 Cikolat 7ay 6 gün. Anne, dede,mama,haam bide kendi adını öğrendi Eda eda diye dolaşıyor evde 😄 40 gününü doldurdu konuşmadığım bir gün bile yoktur devamlı yaptığın şeyleri söyledim tırnağını kesiyorum bezini değiştiriyorum vs şarkılar fln söyledim
Kose21 Cikolat oğlum 15.ayina yeni girdi 12-15 kelimesi var. Anne del(anne gel) dede del anne ciiisss anne fuuu(anne su). İşaretlerle anlatmak istediğini anlatıyor ben babası ve ailelerimiz ne demek istediğini anlaya biliyoruz 🥰 kedi köpek inek horoz vs hayvanların seslerini çıkarabiliyor 👌
Tatlisoglum Laren benim oğlumu doktora götürmem lazım 16 aylık bebeklerin 20 ye yakın kelimeleri varmış Daha çok kafaya taktım bende konuşuyorun sürekli oyunlar oynarız hatta tek kalmasın diye haftada iki kez teysesine giderim aşağı ineriz bilemedim neden konuşmuyor
egeninanns Sumeyye068 ben direk banyoya yaptırarak başladım kas kontrolü daha rahat oluyor ilk 3 gün gündüz saatte bir sordum çiş var mı diye gece de kıvranmaya başlayınca hemen çişe götürdüm 4 günde gece gündüz tamamen öğrendi . Bir de bebeklerini götürdüm sürekli yanında başlangıçta işte bak zuzunun çişi gelmiş hadi onu götürelim göster nasıl yapıldığını diye zaten hevesliydi açıkçası benim için çok kolay bi süreçti
Feyzanurdd Cikolat çocuklar çok emteresanlar. Benim kızım 8 buçuk aylık, sürekli konuşuyoruz yüzüne bakarak, şarkılar söylüyoruz, bebek gibi hiç bir zaman da konuşmadık. Dede baba zaten diyor uzun zamandır. Bunlar dışında hadi, teyze, sindy, gel, yedi, üç, dur kelimelerini bilinçsiz bir şekilde söyledi. Elbette kusursuz bir şekilde değil ama bayağı bi başarılı biz şok olduk 😅 biraz emek istiyor çok çok konuşmak koca insana anlatır gibi anlatmak gerekiyor anlamıyor dememek gerek taklit ediyor. Mesela benim eşim 3,5 yaşına kadar asla konuşmamış. Baktığın zaman kızı öyle değil😄