Balyanakoglum Senibidasanaelikopteryokbuson birdahakine öyle yapiym haklısınız dedimya çok hazırlıksız yakalandım bir anda sorunca kala kaldım öyle 😃
Senibidasanaelikopteryokbuson Balyanakoglum evet aslında sormalarıda artık cınsıyet kavramına meraklı olduklarını gosterırı dogru yonlendırmek kadar gerceklerı de anlatmak gerekır ben boyle dusunuyorum Sordukca dogruyu anlatın basıt cumlelerle ılerde detaylıda sorucak zaten😂
kokusudalin Oğlum da öyle soruyor kadınların pipisi olmaz falan baya konuşarak açıklıyorum valla anlıyor da. Baba pipi dede pipi ufuf ( Yusuf ) kendisi pipi. Tiyze yok dada ( anneanne ) yok diye söyleniyor sürekli 😅
Deletedmom_35 lalbg bu sefer pantolon giyen kadın görünce neden bu kadın pantolon giymiş dediğinde ne diyecek 😂😂
lalbg Deletedmom_35 çiçekli elbiselerden bahsetmek, kadınların giydiği pantolonların daha farklı olduğunu söylemek, makyaj yapmaktan bahsetmek mesela bunlar önüne geçebilir😊
tostosum Balyanakoglum bununla ilgili konularda Hatice Kübra tongar Instagram da yazı paylaştı, okuyun isterseniz
Eminezk Kızların pipisi olmaz evet ama nesi olur onu da anlatmak lazım utanarak değil de herhangi bir organdan bahseder gbi senin pipin var kadınların da vajinası olur gbi anlatablirainiz
BuzluKahve lalbg bu da doğru değil. Yukarıda bir arkadaş da yazmış. Küpe, saç, kıyafet ayrıştırıcı değildir. Konuya sadece kendini muhafazakar lanse eden uzmanlar bu şekilde açıklıyor. Doğrusu fiziki farklılıklardan bahsedilmesi.
lalbg BuzluKahve kesinlikle öyle. Kıyafet ya da dış görünüm artık pek ayrıştırıcı değil. Henüz fiziki özelliklerden bahsetmek için çok erken diye düşündüm yani cinsel ayrım için (vajina -penis gibi) uygun zaman diliminin 3 yaş olduğunu söylüyo uzmanlar. Tabi arkadaşının bebeği de 2,5 yaşındaymış anlayabilir sonradan farkettim😊
TugceArslan Balyanakoglum Lütfen geçiştirmeyin. Hatta üzerini değiştirirken siz bile açabilirsiniz bu konuyu. Soruları onun sormasına izin verin. Cinsiyet ayrımını ve farklarını öğrensin
Esra6061 Balyanakoglum hahahahsha o da bişey mi benim oğlum pipisinin altındakinin ne olduğunu sordu bende aklı karışmasın ve sürekli tekrar edeceğini bildiğim için diğerini değil de yumurtalık onun adı dedim şok geçirdi çocuk neeeee pipimin yavrularımı çıkacak ordan diye bağırdı hatta onlar da mı sünnet olacak diye oturup ağladı 😂
Sarahh Balyanakoglum kızım 2 yaş 8 aylık ve yeniden anne oldum 23 günlükte oğlum var , oğlumun altını değiştiriken kızım geldi annee onun kuyruğu var dedi bilemedim ne diyeyim 😐
mysa2 Balyanakoglum ay benimkide sordu gecenlerde 3 yaşında bende annelerin pipisi olmaz bitanem erkeklerin olur senin kardeşinin dedim o tarz bişeyler anlattım birdaha sormadı sonra babasına dedi bizim pipimiz var annenin yok ama felan diye sonra pipi konusu tamamen kapandı😀😀
egeninumutdenizi Balyanakoglum onun yaninda onun gorecegi sekilde durma bence sonucta mahremiyet ogrenmesi lazim
egeninumutdenizi Gryffindor yani onun yanında üst degistirme yada tuvalete gitme gibi islerini yapmamalisin bence sonucta bunun dogru olmadigini mahremiyeti ogrenmesi lazim yani anlamasa bile bunu ona surekli soylemelisin öğrenmesi açısından bir iki kere yaparsan zaten anlayacaktır
Kalimbanne Balyanakoglum ben babada var sende var annede yok annelerin pipisi olmaz dedim anne kadın siz erkeksiniz dedim.
GokSuM Balyanakoglum bu işin doğru yolunu bilmemekle senin özel bölgen orada benim de özel bölgem burada der daha iki buçuk yaşındayken daha ayrıntılı açıklamaya girmezdim sanırım. 4 yaşından sonra falan özel bölgelerin birbirinden farklı olduğunu yavaş yavaş anlatmaya başlardım. Ondan önce çok bilmesine gerek yok çünkü saçma sapan yerlerde konuyu açıyorlar.
Balyanakoglum GokSuM aynen öyle bende böyle düşündüm yani kadınlarda pipi yok demekte çoçuğun aklını karıştırır gibi geliyor bilemedim ya çoçuğa Bi cevap vereyim diye yanlış yönlendirmete istemedim o an 😃
Hep_mi_uykusuz Balyanakoglum Yaaa cok komikk🤣🤣🤣🤣Benim kiz yegenim 4 5 yaslarindayken baska bir yegenim doguyor o da erkek herkeze demiski cocuk sakat dogmuş seyinden et sallaniyo aklima geldi şimdi🤣🤣🤣
rua_da_senhora_das_verdades Balyanakoglum Penisin erkeklere ait bir organ olduğunu kadınlardakine vulva denildiğini ve daha farklı olduğunu söyleyebilirsiniz. Sakal örneği ile pekiştirme olabilir. Kısa,öz ve anlaşılır olması önemli. Aynı zamanda özel bölge olduğunu anlatmakta önemli diye düşünüyorum.