Balyanakoglum 2 buçuk yaşında oğlum bana senin pipin nerde anne diye sordu ya çok hazırlıksız yakalandım konuyu değiştim bende ama bence bu soru tekrar gelicek siz olsanız ne derdiniz birde bununla ilgili bilgileneceğim bir kitap varmı önerilerinizi bekliyorum
Madampollyanna Balyanakoglum bence karşınızda gercekten sizi anlayacak biri var gibi söyleyin. Annecim sen erkeksin ben kadınım. Kadınların pipisi olmaz. Zamanı geldiğinde daha ayrıntılı okulda herseyi öğreneceksin simdilik bu kadarını bilmen yeterli derdim ve zamanı geldiğinde oğluma da bu şekilde soylerim
lalbg Balyanakoglum bu durumun çocuklara anlayacağı şekilde anlatılması gerekliymiş öyle bi yazı okumuştum. Kadınların pipisi olmaz erkeklerin olur, kadınlar elbise giyer erkekler pantolon gibi ayrımı açıklamalısınız😊
Madampollyanna Madampollyanna benim saçım uzun bak senin değil yada bak ben küpe takıyorum ama sen takmıyorsun yani ikimizde farklıyız gibi aciklardim
Balyanakoglum Madampollyanna evet ama bu sefer de sen çişini nasıl yapıyorsun gibi hiç bitmeyen soru yağmuruna tutulcam bundan eminim aslında o anda daha iyi bilgi edinip öyle cevap vermek için hiç birşey demedim iyi Bi araştırma yapmam lazım
Wanderlust Madampollyanna bu sekilde acikladiginizda da saci uzun erkek gorunce veya kupeli sen kadin misin diye soruyorlar anne o niye sacini uzatmis madem erkek vs vs. en dogrusu ve uzmanlarin onerdigi karsinizda buyuk varmis gibi yasina uygun fazla ayrinti olmadan aciklamak
Eminezk Cinsiyet farkındalığı oluşuyor bence anlatablirainiz kızlarla erkeklerin farklı olduğunu eğer ayıp yada konuşulmayacak birşey gbi geçiştirirseniz daha fazla merak edecektir biraz daha büyüdüğünde kendileri araştırmaya girişiyolar farklı sonuçlara ulaşıyolar sizden öğrwnmesi en sağlıklısı olur
Balyanakoglum Eminezk evet çok haklısınız aslında daha iyi bilgi edinip öyle cevap vermek için geçiştrdim
Deletedmom_35 lalbg bu sefer pantolon giyen kadın görünce neden bu kadın pantolon giymiş dediğinde ne diyecek 😂😂
BuzluKahve lalbg bu da doğru değil. Yukarıda bir arkadaş da yazmış. Küpe, saç, kıyafet ayrıştırıcı değildir. Konuya sadece kendini muhafazakar lanse eden uzmanlar bu şekilde açıklıyor. Doğrusu fiziki farklılıklardan bahsedilmesi.
Senibidasanaelikopteryokbuson Balyanakoglum kızımda soruyodu o yaslarda ama kardesı dogduktan sonra daha cok merak edıp sordu ben kadınlarda baska erkeklerde baska oldugunu bızım oyle bı organımızın olamayacagını anlattım Aslında tek kelımeyle cunku sen erkeksın ben kadınım aynısı olmuyo gıbı dıyıp acıklasanız yeterlı suan
Balyanakoglum Senibidasanaelikopteryokbuson birdahakine öyle yapiym haklısınız dedimya çok hazırlıksız yakalandım bir anda sorunca kala kaldım öyle 😃
Senibidasanaelikopteryokbuson Balyanakoglum evet aslında sormalarıda artık cınsıyet kavramına meraklı olduklarını gosterırı dogru yonlendırmek kadar gerceklerı de anlatmak gerekır ben boyle dusunuyorum Sordukca dogruyu anlatın basıt cumlelerle ılerde detaylıda sorucak zaten😂
kokusudalin Oğlum da öyle soruyor kadınların pipisi olmaz falan baya konuşarak açıklıyorum valla anlıyor da. Baba pipi dede pipi ufuf ( Yusuf ) kendisi pipi. Tiyze yok dada ( anneanne ) yok diye söyleniyor sürekli 😅
lalbg Deletedmom_35 çiçekli elbiselerden bahsetmek, kadınların giydiği pantolonların daha farklı olduğunu söylemek, makyaj yapmaktan bahsetmek mesela bunlar önüne geçebilir😊
tostosum Balyanakoglum bununla ilgili konularda Hatice Kübra tongar Instagram da yazı paylaştı, okuyun isterseniz
Eminezk Kızların pipisi olmaz evet ama nesi olur onu da anlatmak lazım utanarak değil de herhangi bir organdan bahseder gbi senin pipin var kadınların da vajinası olur gbi anlatablirainiz
lalbg BuzluKahve kesinlikle öyle. Kıyafet ya da dış görünüm artık pek ayrıştırıcı değil. Henüz fiziki özelliklerden bahsetmek için çok erken diye düşündüm yani cinsel ayrım için (vajina -penis gibi) uygun zaman diliminin 3 yaş olduğunu söylüyo uzmanlar. Tabi arkadaşının bebeği de 2,5 yaşındaymış anlayabilir sonradan farkettim😊