yagmursen Üslubunuzun kibarlığı beni fethetti açıkcası.Dalga geçmiyorum ciddiyim bu arada.Bu şekilde seviyeli ve çirkinleşmeden tartışabilen insanları tebrik ediyorum çünkü karşınızdaki insan belki hiç görmeyeceğiniz ve anonim biri istediğinizi sallayabilirsiniz sonuç olarak. konumuza dönecek olursak Allaha tabii ki aşk şiirleri yazılabilir,ilahiler söylenebilir fakat buradaki aşkım meselesine konu olan somut bir varlık yani çocuk.Ve çocuk da bu rol karmaşası yaratıyor.Siz cinsel anlam yüklemiyor olabilirsiniz ben de yüklemiyorum ama biz ne kadar yüklemesekte toplum tarafından yüklenmiş durumda.Eşimize kullandığımız hitap biçimi ile evladımıza kullandığımız hitap biçimi ayrılmalı.Eşimize nasıl canım evladım demiyoruz aynı şekilde yoksa eşimizi de yeri geliyor evladımız gibi seviyor ve kolluyoruz.Allaha da dua ederken ben hiç aşkım diye hitap etmiyorum,edeni de duymadım,eden varsa da saygı duyarım çünkü soyut bir varlık ve hâşa Allahın algısında veya rolünde bir karmaşa söz konusu olamaz.Bizim bugün aşkım diye hitap ettiğimiz çocuklarımızın bilinçaltında aşk anneyle aranda olan sevgi bağıdır şeklinde beyinlerinde kodlanıp ileride eşleriyle iletişim sorunu yaşamalarına sebep olabilir. Fakat tabii ki tercih meselesidir.Sevgiler 🌸