283658_ @Ygmrss paylaştım teşekkür ederim kusura bakmayın geç oldu biraz ama bebeğim dünden beri hiç uyumadı sabahladım bide dün ev temizlemiştim annemle kız kardeşimle gözümü açamıyorum ☹️
283658_ KIZLAR sabahları MANTARLI OMLET YADA SADE OMLET , haşlama , menemen de yiyebilirsiniz ben sordum kardeşim yiyebilirsin sıkıntı yok dedi . Sabahları tahin pekmez yiyorum inanın sütüm varsa bu ikisine borçluyum
283658_ @Mommygirl canım bana hem dr um hem de diyetisyen kardeşim dedi baharatlı yendiğin zaman bebeğe gaz yapıyormuş acı yeme sütünün tadı değişir yemeklerine kimyon kat bebeşin rahatlar inşallah
283658_ Süt alerjisi olanlar kesinlikle yemeklerde tereyağını kullanmayın yerine zeytinyağı kullanın . İçinde hiçbir süt ve süt ürünü olmayan bir beslenmemizin olması gerekiyor bebeklerimizin sağlığı için 🙏
Gezginkisisi Mommygirl kahvaltıda avokado yiyebilirsiniz. Tahine alerjisi yoksa tahin pekmez🌸 huzursuzluk hemen geçmemişti bizde de bir hafta kadar sürmüştü. sonra birden kesildi.
Mommygirl Gezginkisisi karışık tahin pekmez almıştım öncesinde fıstık varmış içinde :( sade olandan alayım çok teşekkür ederim
Defneee06 @Mommygirl diyet 3 hafta sonra kendini gösterir şuan devam etmesi normal 3 hafta sonra hala belirtiler varsa o zaman başka bir şeye de vardır kuzu etini yemeye devam edin şimdilik eğer iyileşmeye başladıysa çok iyi 🤍
Esinozbdk OglumAlp merhaba benimde bebişim 48 günlük dha geçen dr kontrolünde doktorumuz direk domates süt yoğurt peynir tahin helva yemeyeceksin dedi neden dedim yüzündeki kırmızı isilik gibi olanlar bu yediklerinden kaynaklı dedi malesef süte alerjisi var dedi ama istemsiz bi şekilde domateste oluyor yogurtta oluyor yemeklerde o yuzden en aza indirgedim bu yasak olan şeyleri ama kahvaltı sorunum devam ediyor doymuyorum çünkü yumurta salata ceviz roka havuç gibi şeyler yiyorum. Ama çoğu şeyde süt mevcut herşeyi dikkat etmemiz gerekiyor ekmeğe bile 🤦♀️
OglumAlp Esinozbdk 🥹🥹 bende asla doymuyorum 😞 internet te biraz araştırma yaptım Sütsüz kek ve poğaça tarifi buldum hafta sonu deniycem bakalım güzel olmasını beklemiyorum tok tutsun yeter 🤣 Dediğiniz gibi gün içinde hep açım
OglumAlp Esinozbdk bence yoğurt peyniri komple çıkar hele ev yoğurdu 🫣 biliyorum zor ama doktorumuz sütlü şeyleri kesmezsek alerji süresi uzayabilir demişti Bizim ek gıda yaklaşıyor malum 🥹
Dilaralina Esinozbdk domates neden ki benimde bebeğimde sür alerjisi var benim de domates yememem mi gerekir
Esinozbdk OglumAlp kahvaltıda yemiyorum ama ypgurt corbası vs bazen eşim için yapıorum yada kekde vs oluyor dikkat ediyorum bakalım sonumuz ne olcak
Esinozbdk Dilaralina domates asitli olduğundan dolayı doktor 1. Ay muayenede direk yüzündeki sivilce gibi nokta nokta olan isiliklere bakarak domates süt peynir yoğurt vs yeme dedi ve kendi doktorum değildi başka çocuk doktoruna gittm doğumdan sonra yüzündeki isilikler bu saydıklarımdan dokayı dedi
OglumAlp Asldrk oğlum çenesinin altında boyun kısmında kızarıklık döküntü oldu ve kaka da kan gördüm Kaka testi yapıldı bişey çıkmadı allahtan 6 aydan küçük olduğu için oğluma başka test önermedi doktor Süt alerjisi dedi ve sizin üzerinizden deneyerek ve mamasını değiştirerek gideceğiz dedi Hem mama hem emzirme var bizde Bir de 2. Ayda hiç kilo alamamıştı bu da alerji belirtisiymiş 🙁
Asldrk OglumAlp Benim bebeğimde de az nokta kadar kan vardı iki kez mamasını değiştik aöa doktora götürmedim daha bugün oldu sizde de öyle mi oldu
Mommygirl Asldrk evet alerji bu bizde de 2 kere nokta kadar kan gördüm. Doktora söyledim hemen test istedi. Ve besin alerjisi çıktı. Zaten kan görmeden test yapmıyorlar doktorunuzla iletişime geçin başka bir mama önersin size
Quadera OglumAlp yulaf sütüyle yulaf lapası yapıp yiyorum. Onun dışında bebeğim gece uyuyunca yine yulaf sütüyle yada suyla kek yapıyorum. Acıkınca hemen ağzıma atayım diye. Un su yumurta karıştırıp tavada kızartıyorum. Arasına da avakado falan koyup yiyorum. Genelde böyle geçiyor birkaç aydır
OglumAlp Quadera teşekkür ederim 🌺 bende sütsüz yoğurtsuz hamur işi deneyeceğim 😊 Hamur işi canım çekiyor ne yalan söyliiym 🤣
Enfar35 Sütsüz kek, sıvıyağlı kurabiye yapıyorum ben.tavsiye ederim. Bir de züber marka meyve tatlılarını tüketiyorum. Ama malesef çoğu şeyde süt ürünü var