Sema345 benim de 9 ay 13 günlük bebeğim. Senin saatlerin ve yöntemin cok yanlış bebeğin bi sucu yok. Ama seni anlıyorum pilin bittiği icin tahammül seviyen azalmış. İnstagramda melodi uyku sayfasını tavsiye ederim. Uyku uyanıklık sürelerine dikkat etmen lazım.
8-9 arası uyanıyor oğlum.
2 saat 45 dk sonra ilk uyku genelde bir saat bazen 40 dk uyuyor
Uyandıktan 3 saat sonra üçüncü uyku bu uyku da bir saat ya da 45 dk sürüyor
Uyandıktan 3.5 -4 saat sonra gece uykusu.
Benim oğlum da dalana kadar sık sık uyanıyor gelip uykuya döndürüyorum. Kucağıma almadan dokunarak popoya pış pış yaparak uykuya tekrar döndürüyorum. Bazen yanıma alıp koynumda uyutup yavaşça beşiğine koyuyorum. Gece de uyanıyor bazen yatarak emziriyorum dalıyor tekrar. Meme vermemem lazım ama kolayıma geliyor.
- Ayda uyku eğitimi aldık sonra benim yüzümden bozuldu. Şimdilik böyle idare ediyorum.
Uyku rutini cok önemli. Mesela emzirdikten sonra biraz kitap karıştırıyoruz.
Sonra tüm odalara iyi geceler diliyoruz.
Odamıza geçip perdeleri çekip ışığı kapatıp gece lambasını yakıyoruz.
Alt üst değişimi / kulak burun temizliği /uyku tulumu giyimi (bu arada sürekli uykusu gelmiş oglumun vs diyorum. )
Kucakta ninni söyleyerek mayıstırıyorum.
Anne yanı beşiğine koyup kendi yatağıma uzanıp gözlerimi kapıyorum. O uyuyor bazen pış pış yapıyorum.
Sen cocugu yoruyorsun bence. Bir de stresli olunca ona da geçiyor. Sakin ol bazen uyumadı mı uyumuyorlar. Bazen düzen bozuluyor yapcak bir şey yok. Bu güzel zamanları zehir etme ikinize de..
9.ayda gündüz uykularının toplamı 3 saat olsun yeterlidir. Benim oğlum en fazla iki iki buçuk saat uyuyor toplamda