NANANA Tugkaninannesi o ayda bebekten beklentileriniz çok fazla digilmi?gayet normal gelisimli bir bebek bence
Boncukk GoGirl yavaş yavaş ekledi, mesela 1 ay boyunca hergün köpek hav hav dedim, kitaplarından köpeği gösterdim, parkta köpeği gösterdim. Tepki gösterdi ama eliyle göstermedi ya da hav hav demedi. 1 ay sonra söyledi. Yavaş yavaş da yeni kelimeler eklendi
Kvncprns Gulcin01 canım kusura bakma daha yeni gördüm. Boşuna o dönem kafayı yiyip bitirmişim. Ah şu Google yok mu beni uykularimdan ediyordu… Sakın endişelenmeyin. Düzeldi. Çok şükür. İki buçuk yaşında şuan. Konusuyor bile.
Azeninannesi Tugkaninannesi yazınızı yeni okuyorum bebeğiniz bayağı büyümüştür. Şüphelendiğiniz şey oldu mu bebeğiniz konuşuyor mu şuan cevap verirseniz çok mutlu olurum ☺️
Tugkaninannesi Azeninannesi henuz konusmuyor. Kelimeleri soyluyor da cumlelere daha yeni yeni geciyor. Yani bazi hareketleri yine var ama 3 yasa kadar gozlemleyelim dedi doktoru.
Azeninannesi Tugkaninannesi valla açıkçası kızım 7 alıkken alkış 9 aylıkken bay bay yapmaya başladı hiç aklımda şüphe yokken araştırdım içime kurt düştü😔mesela işaret parmağıyla bişeyleri göstermiyor birtek kitaba bakarken havanlara dokunuyor işaret parmağıyla. Bence insan araştırmamalı😕
Nurdem0433 Tugkaninannesi benim oğlum anlattıklarının hepsini yapıyordu kafayı yiyordum topa ayağıyla vurmuyordu hiç şuan 6 yaşında halen heyecan yaptığında ellerini çırpar gayet sosyal bir çocuk çokta Zeki o dönemde tv den uzak tutmuştum pazara parka falan götürmüştüm devamlı kalabalık ortamlarda gezdirmiştim evde devamlı oyunlar oynamıştım şuan halen yemek seçer baklagiller yemez sebze yemez babası da aynı bulgur yemez pirinç yer ızgara makarna çorba salatalık turp patates kızartması köfte bunun gibi şeyleri yer
Smyfrt Tugkaninannesi benim ki 17 aylık yürüme hariç dediklerinizin aynısını yapıyor ben hiç düşünmedim çünkü küçüklükten beri çok takip ettim bir sıkıntı olmadığını farkettim bence sizinki çok iyi yürümesine gelince tembellikten olabilir babaya çekmiş olabilir o yüzden dert etmeyin …. emin olun en Zeki bebeği bile inceleseniz otizmle ilgili birşey bulursunuz
Barbarosssss Tugkaninannesi aynı şeyler benim bebeğinde var 10 Aylıgız kafa sallaması daha sola ellerini yemek yerken mesela ya da elleri boşsa kollarını sallaması uçacak gibi bunlar cok kafamı kurcalayan şeyler oldu birde oturuyor erkenden oturmayı yaptı kafasını tutuyor vs süper ama emekleme yürüme yok sanki ayakları cansız yani suan bir saniye dik duruyor ama hemen düşüyor doktorlar yapar önde giden bir bebek kilo boy konusunda tosbik dediler zamanı var yapar dediler ama otizle bağlantısı olduğunu duydum geç yürümenin ayh cok korkuyor insan inayetlere araştırma yapmak hele Google da cok fena baba de de ağa vs sesler cıkartıyor alkış yapıyor elleriyle biz öğrettik onu ama göz kontagı iyi mesele iletişim kuruyoruz Ce e oyunu vs oynuyoruz ediyoruz saklanıyorum bir anda çöküyorum Ce e diyorum. Beni izliyor bakıyor ismini de biliyor ama su yaptığı bazı şeyler cok can sıkıcı iletişimimiz onunla iyi aslında söyle bakarsak mesela ben odadan ayrıldığımda aglıyor biliyor onu bıraktığımı en basitinden tv izlemez asla ama reklam hastası mutfakta biz yemek yiyoruz içerde tv açıktır reklama girdiğini anlıyor nasıl bakıyor dinliyor o tarafı ben şaşırıyorum mesela ya küçük şeyler ama en bilim hani koluna tok kayıyorum öbür eliyle onu cıkartmaya çalışıyor etkinlik yapıyoruz evde cok mesela bakıyor izliyor ama su kafa sallama vs onlar neden peki sizin bebek büyüdü geçti mi bunlr
dolunay01 Acemi_anne merhaba ya bır biyolog benım kafama ıs verdi konuşabilir mıyız otizm olabilir dedı bana