Berilsmom avokado biraz sorunlu bir meyve. Ben de kızım da cok tuketiyoruz ama turkiyeye geldigimizde malwsef isini bulmK cok zor oluyor. Gelim avokadoya. 2 cesit avıkado var trde biri yesil biri siyah kabuklu. Siyah kabuklunun tadı biraz daha belirgindir. Alırken elinde hafif bAstırmalısın. Patlıcan kıvamında hafif yumusak olmalı. Kestiginde tereyag gibi hafif kremamsı parlak yesil bir goruntusu olmalı. Yesil her noktada aynı renk olmalıdır. İcinş kestiginde yesilin rengi koyulastıkca avokadonda suresi dolmaya baslıyor. Eger siyahlıklar gorursen onu sen yiyebilirsin ( yemesen daha iyi tabii de sonucta oahalı bisey)ama bebegine vermemeni oneririm.Avokado kesilince hemen yenmesi gerekir. Hava aldıkca kararır. Eger saklayacalsan ya ezip zeytinyag, limon karabiberden olusan bir salata yapılabilir ya da uzerine birwz zeytinyag surup hava almayacak sekilde saklama kabına koyabilirsin ama cok tercih edilen birsey degil avokadoyu saklamak.Avokadoyu eger sert aldıysan kese kagıdına sarıp birkac gın beklersen yumusayacaktır.