BesteArya Deletedmom0015 Sanirim evet de ben tuzdan olabildiğince uzak tutmaya çalışacam yine de hic biseye faydasi olmayan bişey
Brfngnc BesteArya canım bende kendim peynir yapıyorum sütü hafif ısıtıyorum peynir mayası döküp karıştırıyorum. Yarım saat mayalanmaya bırakıyorum daha sonra süzeklerim var ona koyup süzmesini bekliyorum peynir altı suyunu kaynatıyorum zaten kaynayınca lor da çıkıyor loru alıp peynirleri suya atıyorum 3-4 saat bekletiyorum. Aslında yapımı çok çok kolay bebişlerimize herşey değer 🙏🏻😘peynir altı suyunuda bebişlerimizin çorbasına herşeyine koyabiliriz çok sağlıklıymış hatta bizlerin bile içmesi gerekiyormuş.
BesteArya Brfngnc Gercekten kolay mi? Ama pek anlamadım mayayi nerden alıyoruz suzgecle aldığın sey ne? Ne kadar kaynıyor nasıl kayniyor sert bir peynir olsun istiyorum bide
Brfngnc BesteArya peynir mayası her yerde satılıyor markette de vardır muhtemelen süzekte aynı tülbent gibi ince tabi ben satılan yerden aldım sizin oralarda bulunur mu bilmem temiz 1 tülbent olsa işini görür zaten sıcaklığı hiç olmıycak. Bebeğin ilk doğduğunda banyo suyunu nasıl ayarlıyosan ne soğuk ne sıcak aynı o kıvamda ben hep yaparken onu aklıma getiririm. Hemen mayayı döküp bekletirsen yarım saate oluyor tülbentte süzdüğünde üzerine ağırlık koyarsan taş gibi oluyor
Brfngnc BesteArya benim peynirle alakam yoktu şimdi 10-20 kilo yaptığım oluyo 😀 çok basit aslında yaparsan yapıp sattığım bile oldu benim
AyseAlyamm BesteArya Sütaş veya içim süzme peynir veriyorum kendim yapamadığım zaman . Kahvaltısını hazırlarken biraz su da bekletiyorum severek yiyiyor kızım ☺️
Burcinersoz Burcinersoz 😂😂😂 yani geçen gün kahve sparişi veremedim kasiyer çocuk bana bakıyo ben ona şey istiyorum dur sölicem deyip durdum 😂😂😂 sonra kahaka atmaya başladım manyak olduğumu düşünmüş olabilir şahane topuzum minnoş gözaltı torbalarımla🤣🤣🤣halbuki sadece acemi anneyim😂😂 eşim bile sürekli bu gün vitaminlerini aldın mı diye etrafımda geziyor 😂😂
Ozge_AyazEfee Ipekk 😀😀 çayçiftlik peynirine bayılıyor bizimki gerçi tuzsuz değil ama napim artık koca çocuk oldu yesin de nasıl yersd yesin 😂😂
Ipekk Ozge_AyazEfee çayçiftlik bakayım groseride falan varmıdır acaba. Ben kendim peynir yemiyorum alırken de hiç tadına bile bakamıyorum😬 hangisi peki çok mu tuzlu ki
Ozge_AyazEfee Ipekk şimdi gittim tadına baktım senin için 😂 çünkü biz Bayadır ondan yemiyoruz ayaz yiyor sadece, tadını hatırlamıyordum 🙈 neredeyse sıfır tuz. Biraz da yemeden önce suya tutarsan tamamdır. Foto da çektim gönderiyorum bakarsın kuzum 😘
Ozge_AyazEfee Ipekk groseri de var mı bilmiyorum ama Kenan Evren de çayçiftliğin direk kendi bayisi var