esracanlier merhaba. Benim bebeğim de şu an 20 aylık. Hemen hemen her şeyi konuşuyor. 12 aylıkken 2 kelimeli konuşmaya başladı 14 aylıkken 3 kelimeli konuşmaya başladı. 12-13 aylıkken 100 e yakın kelimesi vardı. Sonra çok daha hızlı arttı kelimeler. Şu an çok seri ve diyalog halinde konuşuyoruz. Anne karnım acıktı, doydum, tabağı al götür, baba eve gitti, ben başardım, araba sürdüm, dede çağırdı, atlet koydum, anne mama yeme, anne kalk kayısı , bahçe gidim mi gibi gibi her şeyi anlatabiliyor. 5 aylık bitiminde saatlerce desteksiz oturuyordu.3 aylıkken döndü. 11 aylık yürüdü. Şu an şohbenin altına geçip tasa su doldurup kendini yıkayabiliyor. Ahşap yerine koymalı puzzle yapabiliyor. Uçağının tekerini söktü yerine takıp başardım diye alkış yapıyor kendine.9 aylıkken bultak oyuncağının yuvarlağını yuvarlaktan atabiliyordu mesela. Elim kanadı gitti krem getirdi uf oldu dedi sürdü.şırıngasını alıp iğne yaptı. Sarıldı. Daha çok şey var ama sizi yormak istemiyorum . Her gün beni şaşırtmaya devam ediyor. Konuşmasını herkes fark ediyor ama ben hemen zeka ile bağlantı kurmak istemedim. İlgiden dolayı öyledir diye düşündüm ama siz kızınızı düşününce bunları nasıl değerlendiriyorsunuz. Yani sizce test yaptırmalı mıyım