ikikoalaanasi
Benim komşum çocuk gelişimci ailelerinde bir çocuk varmış geçen yıl konuşmuştuk bu konuyu 4,5 yaşındaydı okuma biliyordu çocuk siyaset ekonomik durumları konuşabiliyormuş. Tamam 4 yaşındaki çocuk boyundan büyük laflar edebilir, ama 4 yaşındaki çoğu çocuk siyaset ekonomi konuşamaz bahsettiği çocuk çok meraklıymış kendim birkaç yıl çalıştım çok çocuk gördüm bu dedi üstün zekalı çocuk ve ailesi üzerine düşmüyor demişti. Evet bazı çocukların kaba motor gelişimi önde olur, bazı çocukların ince motor gelişimi önde olur, bazıların dil seviyesi önünde olur ama üstün zekalı çocuklar çok farklıdır algıları yaşıtlarına göre çok farklı oluyormuş çok meraklı oluyorlarmış dikkat süreleri daha fazla oluyormuş dil gelişimi önde bir de nasıl diyeyim 4 yaşında bir çocukla istediğin kadar sohbet edebilirsin onun seviyesini inip ama üstün zekalı bir dört yaşındaki çocuk yetişkin bir adam gibi sohbet edebiliyormuş ve 4 yaşında bir test varmış sanırım onun bana söyledi adını hatırlayamıyorum o test de belli oluyormuş zaten eğitimi almazsa normal insan seviyesine dönüyorlarmış.