okuyananne222 Kusannesi maşallah 🧿 ne zaman başladı tam olarak kelimelere.. Daha önce hiç kelimesi yok muydu Hayvan sesi taklidi vs
Engin_saliha okuyananne222 benim oğlumda öyle istediklerini elimizi cekistirerek yptirtiyor konuşma desen sıfır yok Kasım 2019 doğumlu ne yapacağımızi şaşırdık
okuyananne222 Engin_saliha çok üzücü değil mi tabii ki Allah başka sıkıntı vermesin Boğulur gibi oluyorum artık neden.. neden diye..
okuyananne222 mrv5556 kreş önerilmiyor esasında Diğer çocuklar konuşurken, kelime dahi üretmeyen çocuğun sosyal ilişkileri zedelenir Yalnız kalmak ister Özgüveni kırılır
Umut20 okuyananne222 ya bende bunu anlamıyorum yalnis anlamayın eleştirmek için yazmıyorum öğrenmek için soruyorum öte yandan da akran ile temas ve iletişim cocugun dilini destekler deniliyor e çocuk kreşe gitmezse akranı nerden görecekte öğrenecek önümüz kış mesela ben parka çıkarıyorum e çıkarmayan da çok akran bulamıyoruz ki çocuk sosyal yönden gelişsin iletişime geçsin
okuyananne222 Benisahtesevme2 en azından tek tük de olsa var imiş 🧿benim çocuğumun babıldaması vs 1 2 aydır anlamsız sesler çıkarması dışında konuşması yok
Benisahtesevme2 okuyananne222 bu ıkısı sadece ama bazen hav hav gıbı bısey dıyo ne bulun takmıyorum artık valla ama konuşsa çok sevınırım
okuyananne222 2lokummannesiii hayır zaten konuşma tarzım doğduğundan beri bu şekilde idi . Boş boş sürekli konuştuğum hiç olmadı. Uzuun uzun cümleler kurmam Mesela bu bir araba Mavi bir araba Araba kocamaaann Vs vs bu anlaşırlıktan hiç şaşmadım
okuyananne222 sedamina ilk kelimesini ne zaman söylediği önemli Mesela benim çocuğum 17.ayında babıldamaya başladı 10 aydır ekstra bir kelime yok
sedamina okuyananne222 bol bol disari cikartin parka götürün tv tablet izliyorsa kisitlayin ben bu aralar tablet vermeme calisiyorum cok aşırı huysuzlanırsa cok az veriyorum o cok etkiliyormuş
Ummuscetinkaya okuyananne222 iki kritik dönem bir araya gelmiş olabilir, kalıtsal olabilir, çevresel olabilir. Bebeğiniz kaç aylıkken yürüdü ?
okuyananne222 Ummuscetinkaya 9 10 aylık iken destekli ayakta duruyordu. 13 aylık iken desteksiz ayakta.. 14.ayında yürümeye başladı.
gurbet_gelini12 okuyananne222 arkadaşımın oğlu da baya geç konuştu kardesımınde her ikiside 6 yaşına kadar konusmadılar şimdi bülbül gibiler
Mehtap038 okuyananne222 benım oglum ana sınıfında konusmaya basladı cnm.o kadar yıpratıcı bı surectıkı goturmedıgım dr psıkolog psıkıyatr kalmadı dıkkat eksıklıgı konusma bozuklugu dedıler.
okuyananne222 Mehtap038 ilk kelimesi hangi ayda oldu. Taklit var mıydı mesela Benim takıldığım konu bu Çocygum taklit ses de çıkarmıyor
Zey-yus50 okuyananne222 benimki 34 aylık konuşmuyo evet ama kelimeler var bilinçli yani anne baba nene dede bebe amca hala abi abla gitti bitti hayır böyle temel kelimeler var bende kreşe verdim açıldın diye yeni bir aydır inş açılır bakalım
Teachrr okuyananne222 anlamın kızı 36 ayında anca konuştu hiç dert etmeyin . Doktoru ne istediğini anlasanda zorla biraz demiş . O da ıh ıh istiyodu herşeyi . Ablam bunu yapamadı . Ablam işe başlayınca annem baktı ve annem cidden yeğenimi anlayamayınca mecbur kaldı konuşmaya.
deleted452 okuyananne222 eltimin ogluda 1 ay sonra 2 yaşamına girecek oda hiç konuşmuyor hiçbir kelimesi yok meslea anne baba dahi demiyor Kızım ondan 4 ay küçük anne baba nene cici kedi mama su (bumm)diyo hayvalari tanıyor mesela onları görünce birşeyler anlatmaya çalışıyor bu şekilde demem o ki her bebek bir değil elbet konuşur bekleyin kimisi geç konuşuyor
Ummuscetinkaya okuyananne222 bu aylar çakışmaktadır yani çocuk 1 yaşından sonra hem konuşmaya hem yürümeye çalışır onun İçin iki en önemli şey aynı zamana denk gelmiştir. Çocukta ya yürümeye odaklanır yada konuşmaya. Genelde çocuklar yürümeye odaklandıkları İçin konuşma evreleri gecikmeye girer
Mehtap038 okuyananne222 sadece aglayarak kendını yerlere atarak ıfade edıyordu kendını.3 yas flndı ılk kelımesı bulut oldu.anne baba dıyodu oncesınde tabı.