okuyananne222 AloneMom kitap okurum. O da daha 2 3 aydır kitabı alıp parçalamıyor TV yok Telefondan benim konntrolümde eğitici çizgi film izler yemek yerken vs asla eline vermedim Sürekli de konuşurum
mrv5556 okuyananne222 her cocuk farklıdır canim genelde doktorlar kreş de öneriyorlar. Benim gorumcemin oğlu mesela 4 yaşından sonra konuştu.
okuyananne222 mrv5556 kreş önerilmiyor esasında Diğer çocuklar konuşurken, kelime dahi üretmeyen çocuğun sosyal ilişkileri zedelenir Yalnız kalmak ister Özgüveni kırılır
Benisahtesevme2 okuyananne222 yemek ywdırırken oyuncaklarına nam nam dıyor bı yerden ınerken atlarken de hoppala dıyor 😅
okuyananne222 Benisahtesevme2 en azından tek tük de olsa var imiş 🧿benim çocuğumun babıldaması vs 1 2 aydır anlamsız sesler çıkarması dışında konuşması yok
Birbebekkkbircicek Benisahtesevme2 18 aylık oğlum kuş mö aiii dışında bişey demiyor :( benim de ben de çok üzülüyorum
okuyananne222 SuDenis evet bi dönem izledi ama bir o kadar da konuşan bir anneyim. Başıboş bıralçkmadım yedirirken içirirken dışarıda iken Oynarken Uyurken vs hep konuştum
okuyananne222 EB1661 4 yaş beni bitirir 1,5 yıldır stres altındayım bu konudan Kendi akranı neredeyse şiir okuyacak benim yavrumda tık yok çok üzülüyorum
2lokummannesiii okuyananne222 Sürekli konuşmaktan ziyade 2-3 kelimelik anlaşılır cümleler kurmalısınız. Bu çiçek Bu çiçek çok güzel Çiçek mis gibi kokar Bu çiçek pembe vs. şeklinde desteklemelisiniz. Birlikte oyun oynayın. Kitap okuyun bol bol ve en önemlisi tane tane.
okuyananne222 2lokummannesiii hayır zaten konuşma tarzım doğduğundan beri bu şekilde idi . Boş boş sürekli konuştuğum hiç olmadı. Uzuun uzun cümleler kurmam Mesela bu bir araba Mavi bir araba Araba kocamaaann Vs vs bu anlaşırlıktan hiç şaşmadım
okuyananne222 Kusannesi maşallah 🧿 ne zaman başladı tam olarak kelimelere.. Daha önce hiç kelimesi yok muydu Hayvan sesi taklidi vs
Engin_saliha okuyananne222 benim oğlumda öyle istediklerini elimizi cekistirerek yptirtiyor konuşma desen sıfır yok Kasım 2019 doğumlu ne yapacağımızi şaşırdık
okuyananne222 Engin_saliha çok üzücü değil mi tabii ki Allah başka sıkıntı vermesin Boğulur gibi oluyorum artık neden.. neden diye..
Umut20 okuyananne222 ya bende bunu anlamıyorum yalnis anlamayın eleştirmek için yazmıyorum öğrenmek için soruyorum öte yandan da akran ile temas ve iletişim cocugun dilini destekler deniliyor e çocuk kreşe gitmezse akranı nerden görecekte öğrenecek önümüz kış mesela ben parka çıkarıyorum e çıkarmayan da çok akran bulamıyoruz ki çocuk sosyal yönden gelişsin iletişime geçsin
Benisahtesevme2 okuyananne222 bu ıkısı sadece ama bazen hav hav gıbı bısey dıyo ne bulun takmıyorum artık valla ama konuşsa çok sevınırım
okuyananne222 sedamina ilk kelimesini ne zaman söylediği önemli Mesela benim çocuğum 17.ayında babıldamaya başladı 10 aydır ekstra bir kelime yok
sedamina okuyananne222 bol bol disari cikartin parka götürün tv tablet izliyorsa kisitlayin ben bu aralar tablet vermeme calisiyorum cok aşırı huysuzlanırsa cok az veriyorum o cok etkiliyormuş
Ummuscetinkaya okuyananne222 iki kritik dönem bir araya gelmiş olabilir, kalıtsal olabilir, çevresel olabilir. Bebeğiniz kaç aylıkken yürüdü ?
okuyananne222 Ummuscetinkaya 9 10 aylık iken destekli ayakta duruyordu. 13 aylık iken desteksiz ayakta.. 14.ayında yürümeye başladı.
gurbet_gelini12 okuyananne222 arkadaşımın oğlu da baya geç konuştu kardesımınde her ikiside 6 yaşına kadar konusmadılar şimdi bülbül gibiler