Anne03 Arkadaşlar kızım 25 aylık ve beni çok üzüyor cok akılı her dedigmi anlar yapar ama konuşmaz 3skide 1 yaşlarında daha iyidi biyeri agrıdı mı acıdı derdi anne baba su istedi mi du derdi şimdi bababab mamama dedi kedi gel git gibi şeyler söylüyor yani iyiye gitceken daha kötü oldu neden acaba başına gelen var mı ne yapmalıyım
Anne03 Anne03 lütven bi akıl verin cok üzülüyorum 33 haftalık hamileyim ama kendi kendime stress ediyorum
Egemenin_Annesi Anne03 29 aylik oglum ayni kiziniz gibi. Anliyor her dedigimi ama bir kac almanca kelimesi bir kac türkce kelimesi var ve dediklerimizi tekrarlar hayvan sesleri cikarir o kadar daha konusmuyor tam anlamiyla
GizeminEdizi Anne03 birlikte oyunlar oynayın,evcilik gibi ,konuşmalı muhabbetli,kitap okuyun ona da ne görüyorsun diye sorun , aferin çok güzel diye teşvik edin .
Nurkubra Anne03 bir pedegoga götürün derim birde daha küçük olmasına rağmen ikinci bir çocuk eve gelicek ister istemez ilgi küçük olana yönelicek onun için daha zor içine daha fazla kapanabilir.ekrandan TV, telefon kesinlikle uzak tutun ona kitap okuyun aklında kalanları size tekrarlamasını sağlayın konuşması gelişir.
Deletedmom_109 Anne03 stres yapmayın önce sıfır ekranı uygulayın. 10 dakika bile demeden olsa tvden telefondan uzak tutun. Bol bol dışarı çıkın parka gidin. Kitaplar alın ilgisini çeken onları okuyun. İlerleme olmazsa bir uzmana götürürsünüz. Streslik bir durum yok rahat olun Bazı bebişlerin gelişimi farklı olabilir
Anne03 Egemenin_Annesi ya inşallah acılırlar birden ben kızımın eskiden yani 1.5 yaş civarı daha fazla ve bilincli kelimesi olupta şimdi azalmasına inanılmaz takıyorum
Anne03 Roza28 inşallah evet maalesef 1.5 yaşına kadar asla TV acılmazdı ama sonra hamile kaldım kızımda cok hareketli oldugu icin acıldı ondan mı bilmiyorum vok üzgünüm
Egemenin_Annesi Anne03 tv biraz fazla izlediyse ondan olmus olabilir. Bende cok takiyordum inan bu durumu ama baktim zamanla biseyler gelisiyor hayvan taklitleri yapiyor bizi tekrarliyor bir kac kelimesi var anliyor takmamaya basladim cünkü benim oglan kardesimse cok gec konusmus dayisina cekmis sanirim
Anne03 Deletedmom_109 aynen farklı ama kızım eskide. Daha iyidi kelime olarak birden azaldı onun icin cok stresse girdim
Anne03 Egemenin_Annesi cok pişmanım inanın asla TV acmadım 1 5 yasına kadar sonra actım yanlız büyütüyorum zorlandım
GizeminEdizi Egemenin_Annesi bir dili öğretmeyi deneseniz mesela sadece Almanca ya da Türkçe .Öyle olsa öğrenir çünkü belli potansiyel var.
Egemenin_Annesi GizeminEdizi simdi ben alman babasi türkce konusuyoruz yani almancayi ögrenmesini cok istiyoruz ilerde oraya tasinma durumumuz olabilir simdiden basladim bende esimde anlamdigi icin türkce konusuyor zorunlu biraz yani
GizeminEdizi Egemenin_Annesi 3 yaşında aslinda tam bilingual olma zamanları ama böyle olunca öncelik anadile veriliyor o yüzden söyledim.