Mom7 şimdi ne kadar çok mikrop ve mikropa karşı çıkan ateş. Ateş koltukaltı ölçüldüğünde 38 i geçerse şurubunu içirebilirsin.6aylık olana kadar sadece calpol içirilebilir.ve sadece koltuk altı ölçerle ölç ya da kulak içi olanla ölç.diğerleri doğru sonuç vermez. en pahalısınıda alsan bu böyledir.Medikallerden alabilirsin koltuk altı ölçerler.çocuk mikropla ne kadar çok tanışırda ateşi 38 i geçmediği için şurup vermeyip, o mikropla vucüdü savaşmayı öğrenirse emin olun o çocuk zırt pırt hasta olmaz.ama en ufak ateşte hemen ateş düşürcü verirseniz,bağışıklıkığının güçlenmesine fırsat vermemiş olursunuz, böyle olunca da en ufak şeyde hasta olur. Her gün 2,5 cc lik enjektörle burnundan serum suyu verip, yüzü aşağı çevirip, sırtına avucunuzu kavis yaparak pat pat pat yaptığınızda (Osman gönülal hocanın uygulamalı vidyosu var youtube de mutlaka izleyin) o balgamları temizlenir, burnu sürekli rahat nefes alır, böylece ciğerleri hiç dolmadan temizlemiş olursunuz. Ciğerler temiz olunca burunda açık olunca,bronşit olmaz,hastalıklı şekilde öksürüğü olmaz,kış aylarında bile hastanelik olmadan çok rahat geçirebilirsiniz. Kışın her gün evi 15 dakka havalandırırsanız, çocuğunuz burnu akmaz mesela.Çünkü nemsiz hava da burun kurur,ve ıslak kalmak için sümük sıvısını üretir.ama yeterince nemli ortamda burun aümük salgısını gerek görmez. Bunla püf noktalar.bunları uygulayınca, yok öksürüyor yok aksırıyor,yok hasta oldu aorunlarını kolay kolay yaşamazsınız.Tabi kronik bir rahatsızlığı yoksa geçerli bu saydıklarım.ben kızıma kışın,hiç çorap giydirmedim.antrede halı bike yoktu.evi de çok sıcak tutmadım.soğuğa alışkın olsun, en ufak soğuk hava da hasta olmasın diye.sonuç?? Hiç hasta olmadı. Yani bağışıklılığı ne kadar yüksek bebek, o kadar az hasta olan bebek demek.biraz uzun oldu kusura bakma.