Eczmery sizi anlamak isterdim falat kızıyorum kendimce size… bebeğim mamayla büyüyor üstelik mamanın tadını hiç sevmiyor. 5 aylığız sütüm hala 3 saatte 1 sağıyorum 20 cc cıkıyor. Takdir edersiniz ki bütün gün topladığım süt cocuğumu anca bir öğün doyurabiliyor. Cocuğum mamayla bile 500 gr alıyor mama içmek istemediği için… emiyor ama boş çekiyor çekiyor süt yok. Mama parasına artık gücümüz yetmiyor ayda 5 kutu mama içiyor bu yaklaşık 800 900 lira ediyor. Büyüdükçe bu masraf artıyor. Ben hem sağıp hem emzirip hem mama yapıyorum bebeğime. Mental sağlığım hiç iyi değil. Sütüm artsın diye yediklerim yüzünden doğum kilomun 10 kilo üstüne çıktım. Bırakın eski halime dönmeyi tırnaklarımı kesecek duş alacak vaktim olmuyor. Ama bebeğim o 1 damla sütümü alsın şifa olsun diye canla başla mücadele ediyorum 3 kere meme reddiyle savaştım 5 ayda ki hala yendiğim söylenemez. Yorgunluğumu tahmin bile edemezsiniz…
gece uyanma konusuna gelince gece her ık dediğinde memenizi ağzına dayarsanız sürekli onu ister çünkü onu uykuya dönme aracı olarak görür. Gece uyandığında pışpışlayıp uykuya devam etmesi için teşvik edebilirsiniz. Emzik ve kucakta gezdirerek uyutmayı deneyebilirsiniz. Bebekler nasıl uykuya dalarsa aynı şekilde devam etmek ister rutinleri severler