Ozlemuysl yaa hemen git sab simpleks al belini iyice sar masaj yap ayaklarını hiç üşütme ayaklarının altına acı elma yağı bi damla sürebilirsin gazını çıkartır sen bol bol rezene anason kimyon çayı karışımı iç bebeğine çok çok gazlandığında biraz şeker şerbeti yap ver o ağrısını alıyor karnını yumuşatıyor banyodan sonra karnına soldan sağa saat yönünde dairesel masaj yap bacaklarını bisiklet hareketi yap en son karına doğru hafif bastır bırak 2-3 saat arayla emzir sık sık emzirme düzen oturt dediğim damlayı da günde beş kere aynı saatlerde 8 damla olacak şekilde biraz sütünü sağ içine damlat ver 15 dk sonra emzir yatağına gelince de battaniyeyi kırış kırış ser anne karnı gibi içine alttan yastıkla hafif eğim ver başı yukarda olsun ve ayaklar hafif havada olsun yani anne karnında gibi hissetsin ve en önemlisi temas sancı saatlerinde bebeğini mümkün mertebe tenine temas ettir kucağında yürüyerek hafif dizden sağa sola esneyerek ve poposuna pış pış yapıp hafif ses tonuyla eee diyerek uyut o şekilde yat bi yarım saat bekle iyice derinlesin yanından kalk birlikte sakın uyumayın kolik bebek anneyi çok yoruyor Allah korusun nolur nolmaz bunlar 3 aydır benim yaptıklarım ve çok faydalarını gördüm çok araştırdım çok yıprandım o yüzden uzun uzun yazdım hepsini uygula inşallah bebeğin rahatlar canım