Sarisin Evet erkek bebeğe iki, kız bebeğe ise bir kurban kesilir. Benim oğlum 26 ocak doğdu ve biz almanyada yaşıyoruz. İlk kurbanını haziran başında kayseride kestik, ikincisinide nasip olursa eylül de bursa da kestireceğiz. O dediğini ben ilk kez duyuyorum. Biz akik kurbanı için kurban seçmeye gittiğimizde bize kurbanın çok sağlıklı ve dinç olduğuna dikkat edin dendi, çünkü kesmeden önce böyle bir dua ediliyor:
Ey Allah’ım bu falanın akika kurbanıdır. Bu kurbanın kanına karşı falancanın kanını ve etine karşı etini sana takdim ediyorum. Kemiklerine karşı kemiklerini, derisine karşı derisini, ve saçlarına karşı yününü takdim ediyorum. Ey Allah’ım bu kurbanı Falanca oğlumun cehennemden kurtulması için fidye olarak kabul et.
Eğer kurban da adadıysanız o farklı oluyor. Adak kurbanını ev ve araba sahibi olmayan kişiler ve kan bağı olmayanlar yiyebilir diye anlatmıştı hoca bize, akik kurbanını herkes yiyebilirmiş. Bu durumda eğer oğlun varsa 2 akik kurbanı, 1 adak kurbanı kestirmen gerekir. Kızın varsa da bir akik, bir tane de adak kurbanı kestirmelisin😊