Merve kusura bakmayın nasıl oldu bilmiyorum ama şimdi gördüm yazdıklarınızı 🙈 Uçuş korkusu çok derin bir konudur. Öncelikle uçağa binerken hosteslere mutlaka bunu bildirmenizde fayda var. Uçuşta bir panik yaşadığınızda size profesyonel bir yaklaşım sergilerler ve sizi sakinleştirirler bunun için özel eğitim alıyorlar. Sakinleştirici amacıyla ılık çay içebilirsiniz (sıcak olmasın panik anında sizi yakmasın) melisa, papatya, nane, hatta pasifloralı çaylar var onlar iyi gelebilir. Bunun yanı sıra çok sıvı tüketmek bana göre doğru olmaz çünkü sürekli WCye kalkmak zorunda kalırsınız bu sizi psikolojikman yorar. Demo dediğimiz yolculara yönelik gösterilen güvenlik kurallara dikkat edin ki bilgi güçtür siz rahat olursunuz (kaç tane çıkış nerede örneğin). Müzik dinleyin kulaklığınızın bir tanesi kulakta olsun sizi rahatlatacak tarzda. Panik oluyorsanız bunun için nefes egzersizleri öğrenebilirsiniz (YouTubeda var). Bir şeye odaklanın. Mesela yüzük olabilir sürekli rahat nefes almaya çalışıp ona bakın ne kadar güzel olduğunu düşünün taşların rengi ne olduğunu ne zamandan beri taktığınız vs vb (bu sadece bir örnektir). Şimdilik bunlar aklıma geldi. 🌸🌸🌸