nutellayiyensincap vallahi yorumlara bakıyorum da hiç izletmeyip çocuğun gelişimi için doğru olanı yapan annelere yine izletip yanlış yapan anneler saldırmış. Ben izletiyorum deyip geçememiş izlemeyen annelere saymış da saymış. Kimisi demiş instagramdan kopyala yapıştır yapıyor, kimisi demiş temizlikçileri var yanlarında çocuğa bakanları var tek olsalar yapamazlardı,kimisi demiş televizyon izletmeyen ebeveynlerin çocukları telefon,tablet bağımlısı oluyor. Biri de demiş izletmiyorum diyenlerin hepsi yalan söylüyor 😂😂 çocuk gelişimci olarak pedagojik bilgilerimle söylüyorum 2 yaşına kadar asla televizyon izletilmemeli 2 yaşından sonra ise kendi ve aile fotoğrafları, videoları, çok kısacık hayvan ve doğa belgeselleri izletilmeli. Çizgi film yaşı 3 yaşında 36 aylıkken başlamalı. Bunun tersini yapan annelerimiz yanlış yapıyor. Bu sizi kötü anne yapmaz. Ama yaptığınız yanlışı da savunmayın. Başkasının yaptığı doğrulara saldırmayın. Takdir edin, örnek alın. Özellikle 3 aylık 4 aylık bebeklere televizyon izletmek beyin gelişimi açısından çok zararlı. Bırakın kasmayın yaaa demeyin söz konusu evlatlarımızsa elimizden geldiğince kasalım ne geliyorsa yapalım. Bunları 12 yıllık mesleki tecrübelerime dayanarak yazdım. Şimdi ise anne olarak yazayım benim de bebeğim 1 yaşında. Şimdiye kadar hiç ekranla tanışmadı. Bir yerde ekran gördüğünde şaşırarak en fazla 1 dakika bakıyor uzaylı görmüş gibi yapışmıyor. Ben de tek bakan yardımcısı olmayan ailemden uzakta doğunun küçük bir ilçesinde yaşayan anneyim. Tabii ki robot olmadığım için zorlanıyorum. Bebeğimi tek başına aktif oyalamak kolay olmuyor. Yeri geliyor lavaboya bile gidemiyorum. Ama televizyon izletmiyorum. Evde o uyuyana kadar televizyon açılmıyor. Eşimle elimize acil konuşma ve mesajlaşma dışında telefonları da almıyoruz. Gayret edince hepsi mümkün oluyor.