minikbabyy ama eskiden yüzünde bi isilik çıksa bi ne bileyim egzama yara bere çıksa alayım da bunu bi doktora götüreyim demiyorlarmış ki, sütünden damlatıp merhem gibi Bi şeyler sürüp geçiştiriyorlarmış. O zamanda alerji varmış yani. Benim bebeğimin alerjisi var 3 gün vermiyordum bana zor gelmişti ama şişti çocuk egzama oldu uyumadı ağladı gaz oldu vs mecbur yaptım rahat geçirdim.
Tabak çanak vs. İlla alayım şart diye değil ama insan gördükçe başkalarından da heves ediyor alma gücü olan varsa alsın aman. Durumu olmayıp illa alcam diye zorlamak gereksiz sadece. Ben tabak almıştım ucuza vakumlu bi şey sokuyor elini batırıyor diye önüne koymadım, gerek yok mesela ama almak isteyen olursa alsın.
Eskiden bi şeyleri bilmiyorlarmış, ağladıkça meme ver emzir uyut sussun. Çözüm bunlar değil o bebeğin sağlık sorunu olup olmadığı ateşlenmedikçe kusup kan çıkarmadıkça doktora vs götürülmemiş. Eskiler de iyi yapmıyormuş yani tabi bizim şu anki tükettiğimiz gıdalardan kaynaklı çoğu bu durum ama eskiler öyle yaptı diye öyle olmamalı sonuçta eskiden yetişenlere bak romatizmalar şekerler kalpler kanserler dolu ortalık demekki bi şeyler yanlış yapılmış