minikbabyy Kızlar ek gıdaya geçiş sürecinde çok abartmıyo mu bazıları hadi tabak çatal bardak anlarım bebeğin dikkatini çeksin yesin diye tabiki herkesin kendi tercihi ama bebeğe ayrı tencere tava almalar ayrı bıçak kesme tahtası almak çok saçma değil mi? Neden kendimizden ayrıştırıyoruz bebeğimizi? Kendimiz kullandığımızda o tencereyi bıçağı yıkayıp dezenfekte etmiyo muyuz zaten? Bide bu 3 gün kuralıda biraz saçma geliyor anneme soruyorum ben yemeye başladığım zaman yicekleri bana 3 gün tattırdın mı diyorum biz öyle şey bilmezdik sütün içine yumurta çok az ekmek pekmez evde ne varsa ezip püre yapıp veriyordum diyo dişler çıkmaya başlayınca pütürlü veriyodum diyo. Kayınvalimde aynısını söylüyo. Yani bende 6 aylık bebeğe gidip ben ne yersem vereyim demiyorum tabiki ama biz yeni nesil olarak fazla mı abartıyoruz acaba?
EftelyaUmut minikbabyy herkesin kendi tercihi kendi fikri belki de öyle kendilerini daha mutlu hissediyorlar ee imkanları da var madem niye olmasın neden almasınlar 🤷♀️
AnnaKurt minikbabyy Hayır 3 gün kuralı önemli. Alerjisi olduğunu nerden bileceksin 3 gün tattırmadan? Çatal kaşık bıçak olayına bende katılıyorum. Boşuna masraf. Ama diğerleri önemli
Snowglobe minikbabyy ilk konu da haklısınız da. 3 gün kuralı olması gereken Bi şey. Bi gün bebeğinizin her yerini kızarıklıklar basınca üzülürsünüz acaba hangisinden dolayı böyle oldu diye. Ama 3 yapılınca şak diye belli oluyor.
Deletedmom_78 minikbabyy eskilerle şimdi ki zaman bir degil her seyin icinde hormonsal seyler var. Evet bende ogluma 3 gun kuralini cok uygulamadm durust olmak gerekirse. Ama herkesn kendi bilecegi is. Size nasıl tava tencere sacma geliyorsa, heves de edilebilir ki ben de almak istedim
Adababy minikbabyy linçleyecekler belki ama ben 3 gün kuralı falan yapmadım bişyede olmadı çok şükür kızım 16 aylık herşeyden yer ilk 1 yasına kadar zaten tatlı vs tuzlu şeyler yedirmedim 1 yasından sonra ben ne yiyosam onada onu verdim doktorumuzun bi önerisi oldu ilk doğdu zaman. “Çocuğunuza siz ayak uydurmayın çocuğunuz size ayak uydursun”
minikbabyy Adababy yani bende öyle düşünüyorum tabiki dikkat ederim şekerli tuzlu şeylere ama bilemiyorum öyle dün akşamdan beri bunları düşünüyorum😂
Elif311 Adababy sizin yerinizde olmak isterdim şanslı azınlıktansınız. Keşke bende herşeyi verebilen malesef bebeğim alerjik bu yğzden acillik olduğumu bilirim ben şansınız varmış ki birşey olmamış ama Allah korusun olabilirdi de .
Sifakusu Alerji için kural önemli yada kabız mı yapıyor nasıl tepki veriyor bunu bilmek için 3 gün önemli ama diğerleri bana da fazla geliyor. Temiz mi temiz bitti
Ikrazumra19 minikbabyy yani ayri bıçak kesme tahtasi cok sacma tamam ama 3 gun kurali olmadi gerekiyor gunumuz yiycekleri ile eski xamanlari karistirmamk lazim simdi bakiyoruz bebeklerin %80 i alerjik o yuzden denemek en mantikli bizim hamileyken bile beslenme seklimiz bebekleri etkiliyor 3 gun denemekten ne zarat cikar eskiden sut veriyorlar ama simdiki arastirmalar sutun faydali olmadigini gosteriyor eskiden annelerimiz arastiramiyor mus malesef annem beni nisasta sut pirinc unu vermis mesela keske bilsem vermezdim diyor yani simdi herseyi biliyoruz neden olmasi gerektigi gibi yapmayalim
Berenikom minikbabyy bence de bazıları çok kasıyor. Ben 3gun kuralına sadece yumurta da uymustum. Çok şükür alerji yaşanmadı hiçbir besinde. Biraz rahat sevdiğimden yapmadım yani bence :) ne yiyorsak ona da yedirdim tabi ayına uygun olan şeyleri :)
Adababy minikbabyy aman ya gerçekten ben hiç biyerde duymadıklarımı burda duydum bu form sayesinde acayip pimpirikli bişey oldum abartı geliyor bazı şeyler. Abimin eşi bu formu kullanmıyor onunda 3 yasında oğlu var ama asla benim gibi hiç bişey kafasına takmıyor atıyorum çocuğu amcası sevdi niye böyle dedi sevdi . Çocuğu şapur şupur öpüyolar vs diye söylenmiyo hiç (aramız çok iyi kardeş gibiyiz 7 yıldır) ama ben “ bu kadın niye çocuğuma böyle diyo acaba çocuğumu şöyle yaparlarmı vs vs “ oğlu konuşmuyo henüz doktor eşliğinde ilerliyolar çok bi kelimesi yok gelen geçen hala niye konuşmuyo diye soruyo cevao bile vermez aman çok saçmalıyor bazıları işte
Deletedmom_109 minikbabyy Alerjinin ne kadar zor ve tehlikeli bir hastalık olduğunu biliyor musunuz? 3 gün kuralını en büyük sebebi bu zaten. İlk defa yiyeceğiniz bir yemeği düşünün kaşık kaşık yemesiniz değil mi😁 anne sütü dışında alacağı ilk besini yavaş yavaş alıştırmak için de önemli Ayrıca ek gıda ile ilgili kaynağın anne ve kayınvalide olması da garip 😁 valla benim annem ve kayınvalidem yönetemleri uygulamaları ve bunun sonuçlarını görünce keşke bizi de bu şekilde yönlendiren olsaydı der 🤷🏻♀️ boşverin eskileri her bebek kendi çağına uygun şekilde yetiştirmek lazım
Deletedmom_22 minikbabyy çatal ,bardak ,tabak, kaşık ,önlük,suluk vs hepsinden aldım, ama ayrı tencere , bıçak almadım alanı da görmemiştim , ilk burdan okuyorum şuan 😆😆😆
minikbabyy Deletedmom_22 onları bende alırım ama tencere tava bıçak alanı gördüm yani mutfakta kendi kullandığı şeyin hiç birini bebeğine vermiyor çok saçma
minikbabyy Adababy yani çok kasmamak lazım zamanı geldiğinde konuşur kimi bebekler 5 yaşında konuşur kimisi 1 yaşında. Allah herşeyi kararlamıştır
SeninAnnenBirMelektiYavrm minikbabyy şu eskilerle günümüzü kiyaslamak da artık çok büyük saçmalık ya eskiden yapilan hatalar yüzünden obezite seker hastalığı kanser artmadımı? bunu engellemek için yapılıyor tüm bunlar. Eskiden alerjinin ne olduğu bilinmiyormuş o yüzden de 3 gün kuralı uygulanmıyordu. Cocuklar hasta oldugunda da kendi kendine iyileşiyorlardı bu yüzden de günümüzde birçok insan bağirsaklarindan şikayetçi. Yani artık teknolojiye ayak uydurun bırakın eski eskide kalsın.
PrensesElizAnnesi minikbabyy bebeğim alerjik o yüzden deneyerek ve aralıklı vermem gerekiyor yani 3 gün kuralı ile. Cam kesme tahtası aldım daha sağlıklı diğeri baya eskidigi için kullanmak istemedim. Özel desenli tabak çanak vs almadım ama plastik tabak kaşık seti aldım hep çok hem de kırılma riski yok çok memnunum gerektiğinde kendi tabak kasiklarimizi da kullanıyorum. Ayrı bir küçük tencere aldım buyukte pişirmesi ve saklaması zor oluyor. Artan yemek tenceresi gibi bişey zaten hep kullanılacak bir şey. Bunlarin hepsi işimi kolaylaştıran ihtiyaçlarım. Almadan da yaşayabilirdim alınca daha kolay yaşıyorum. Yani bence ihtiyaca yönelik alınan şeyler, abartı değil.
Adababy minikbabyy eşimin yeğeni 5 yasında konuşmuş her çocuk bir olmuyor o yüzden böyle saçma postları okumuyorm ne yalan söylüyim eşim bile diyor sal biraz diye