Tazebabyy Dün hazır pastörize süt aldım biraz kaynattım sonra serçe parmağımla 7 ye kadar saydım BİM’in hazır yoğurdu ile mayaladım 1 litre süte 1 tatlı kaşığı maya kullandım kavanozlara sütü ilave edip maya katıp karıştırıp kapaklarını kapatıp bezleyip 5 saat beklettim baktım tutmuş ertesi gün açtım yoğurt sünüyor sünmüş yoğurt faydasızmış verilmezmiş versem ne olur demiycem veriyorum valla neden süner ki yoğurt ? Taş gibi yoğurt mayalama sırrınız nedir oğlum ağız tadıyla bir yoğurt yiyemiyor
OncedenGurme Tazebabyy bi kere benim yoğurdum da uzamıştı kayınvalidem mayasını çok koymuşsundur dedi
kirmizibalikgolde Tazebabyy ben mayaladiktan sonra kapagini kapatmiyorum bezle sariyorum 5 6 saat sonra kapagibi kapatip dolaba koyuyorum .taş gibi tabikide olmuyor ama güzel oluyor. boyle dediginiz gibi sünme sebebi yeteri sıcaklıkta mayalanmadiginda yada süte olması gereken kadar maya atilmadiginda oluyormuş diye okudum . bu arada 1 litre sute tatli kasiginin ucu kadar maya koyuluyor dedi annem
biryazmasali Tazebabyy mayadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben pastorize sütten 2 defa yaptm tuttaramdm günlük süt alıyorum yanında mayasını veriyorlar
Tazebabyy Deletedmom_13 E şimdi bu sündü bu mayayı devam ettiremem o zaman yine yoğurt yaparsam yine sünecek
RuzgarMommys Şoktan 1 paket maya al yogirtlarin orda olur minik bisey Bide 7 8 saat durması sart yogurdun fermente olmasi icin. Ve tabi doğru sıcaklık dikkat etmek.gerekiyor
biryazmasali Tazebabyy yoğurt ekşi oluyorsa evet olur buarada benm aldığım yerde maya anca bir yemek kaşığı dolusu oluyor 500ml süte
Zynpada-4ekm Tazebabyy migrostan buyuyo probiyotik maya kullandım guzel oldu hem bebege hem kendimize o mayadan yapiyorum tadi tatlimsi oluyo ama
Mericcc Tazebabyy marketlerde hazır satılan yoğurt kayaları var. Ben elimde mayam biterse ondan alıp, onu devam ettiriyorum. Taş gibi oliyor yogurdu
Zynpada-4ekm Tazebabyy cam sisedekinden aldim onun on gun suresi var agsi acikken surekli ondan alip yaptim toz olanin icinden uc tane cikiyo hep maya kullandim yogurdun kendinisini hic kullanmadim
Noname21 Tazebabyy bim yoğurdu ne ki mayası ne olsun. Manda yoğurtlari oluyor maya olarak ilk onu kullanabilirsiniz
DurununAnnesiiii Tazebabyy benimde başıma gelmişti aynı şey bende hazır yogurtla mayalamıştım ben ona bağlamıştım sebebini. Sonrakileri hep ev yoğurduyla yaptım bidada olmadı