Hicran_ Defalarca yazdim cevap alamadım kızım 10 aylık sadece sabahları 1 kere 100 cc mama içiyor oda zorla uykusunda gün içersinde asla içmez beni emmiyor zaten sütüm yok yani günde kaç kez beslemeliyim sizce ne miktarda bide lütfen cevap verin
Hicran_ Annesiballisiii valla bi sabah içerebiliyorum tükendim artik zorla icircem diye benim sorum kaç kez ek gıda vermem gerektiği
elifizm Hicran_ bebeğin 1 yaşıns madar temel gıdası anne sütü veya mamadır , kalan aralarda ek gıda sunacaksınjz günde 4,5 defa mama veya emzirme yapabilirsiniz erkenden kesmek sağlığını olumsuz etkiler
Hicran_ Papatyamkuzum Papatyamkuzum kızım 10 aylık tabiki başladım kaç kez beslemeliyim ek gıdayla onubsoruyirum mama vs almıyor günde bibkez tek mama iciyir
Papatyamkuzum Hicran_ şöyle düşün üç ana üç ara öğün gibi. Benim kızım 3 aylık daha ama yeğenlerim bizimle büyüdüler. Onlara çorba gibi içimi rahat gıdalar veriyoduk. İrmikli bulgura benzeyen bi bakliyat var içli köfte yaparken dış hamuruna kullanılan annem onu pişirip yoğurtla her gün bi öğünde veriyordu. Sabah mamayla başladın öğlen ikindi gibi çorba verirsin akşamda lapa gibi bişey verdin mi doyar zaten. Ama şimdi çocuğunun alerjisi yada düzeni nasıldır bilemem tabi. Günde bi kez mama içiyorsa diğer öğünlerinde sıvı-katı gıdalar verebilirsin. Bence gününü iki-üç saat olarak böl öyle karnını doyur.
BuzluKahve Hicran_ işte böyle bir cevap yok. Yani kaç kere verirseniz verin asıl ihtiyacını karşılamaz.
BuzluKahve Hicran_ 100cc çok az. Mamayı değiştirin, başka markalar deneyin, bardak deneyin, suluk deneyin, pipet deneyin bir şekilde vermeye çalısın. Henüz tamamen ek gıda ile beslenmek için çok küçük. Adı üzerinde ek gıda.
Mbebeh Hicran_ Canım doktor bana artık 3 öğün ver dedi 10 aylık. kahvaltı öğle ve akşam yemeği. Onun dışında anne sütü veya formül süt. Günlük en az 500 Gr anne sütü veya formül süt almaliymis 💐
Mbebeh Hicran_ anladım canım zor Allah kolaylık versin inşallah. Şey yapabilirsin belki verdiğin herşeyin içine bol bol kat mamadan. Birde muhallebi gibi tadını sevdiği ne varsa bol formül sütlü yapıp o şekilde verebilirsin. Allah sağlık versin canım bnm halamın kızınin hiç durumu yoktu o çocuğunu sadece nişastayi sulsndirarak içirdi hiç mama veremedi sütü hiç yoktu öyle büyüdü bişey de olmadı çokta üzülme yani boşver 🥰💐💐
Keskeuyusamm Ek gıda ağırlıklı gitmen gerekiyor. Çocuk da istemiyormuş zaten mamayı boşuna zorlama. Doktoruna elbet danışman çok daha doğru olur ama bizim doktorumuz ek gıdaya ağırlık ver kan tahlili gayet iyi mamayı keselim demişti. Öyle öyle azaltıp kesmiştik.
Hicran_ Keskeuyusamm ben de sordum doktora mama vermeye çalış içmezse kes zorlamanın alemi yok dedi ek gıda yeter dedi
MoRella Hicran_ Ah kelin merhemi olsa da başına sürse.. Yardımcı olmak isterdim ama bebeğim mama reddine 4.ayında başladı zar zor 11 aylık olana kaşıkla falan verdim, tabii o arada ek gıdada da sorun yaşadık. Canım kızım 2 yaşına girmek üzere çizgisini hiç bozmadı beslenme konusunda beni delirtmeye devam ediyor 😬