arasinannesiyim25 Kızlar 21 günlük lohusayım arkadaşım doğum yaptı o da 8 günlük lohusa. Bizi oturmaya çağırdılar fakat Kayın validem ve çevremdeki herkes lohusa kadın, lohusanın yanına gidemez kırk basması olur diyorlar. Bunun doğruluk payı var mı? Korktum
Nursenac arasinannesiyim25 doğum yaptım 2 hafta bebişim küvezde kaldı günlük gittiğimde kaç tane yeni doğum yapmış anneyle beraberdim hiç bişey olmadı 😅
Bebegimm1 arasinannesiyim25 mantiken dinen boyle bir şey yok bir tek turkiyede var galiba lohusalara fazla anlam yuklemek kim basicak 40 nizi biri daha yazmisti okus pokus mu yapicak birileri demistim 🤣 40 dinen neye denilir arastirin sonra zaten geri kalan her şey hurafe diceksiniz ben dinimizde kuranda ne yazarsa ona bakarim.biri şunu dedi diye inanmam asla 😂
kumsaalinaa Eskiden gelen bir bahtıl inanç ama yinede daha çok yenisin o yüzden etkilenebilirsin herşeyden o ortamlarda bulunma 40 gün bence sadece bir kişi yakınınla kalmak daha sağlıklı olucaktır bebeğin ve senin için☺️
mihra_hatice arasinannesiyim25 ne olurmuş peki detayı neymiş. Yani eskilerde köyde herkes aynı anda doğurmazdı. Az kişi olurdu ordan kalma bir inanç bence. Şu anda nüfus aşırı fazla aynı anda bir sürü kişi doğuruyo. Yani kalabalıkhayat artık ama detayını söyledi isrmerak ettim ben
arasinannesiyim25 mihra_hatice anne ve bebek hasta olurmuş, korkuturlarmış, bebekte özür kalabilirmiş vs vs
Defne27cetin Allah istemediği sürece Kula hicbisey olmaz içini rahat tut eskilerin şok edici söylentileri😑
haziran6 Misskokulumm bebegım çok huzursuzdu ayagı hep birbirine dolanıyordı yamuk gibi eşimin yengesi geldi bebeğimın ayağını gördüğü gibi 40lı basmış dedi yakı ile kırkını çıkartılar çok şükür artık ayagı dolanmadı bebegım rahatladı
ilknur-3 Bende pek inanmazdm. Hatta anneme sen eve git dedim. Daha kırkım cıkmamıstı. Cocuk uyuyunca bende uyudum ve gercekten cocugun agladıgını duyuyordum ama kalkamadım rüyadan cıkmama izin vermiyordu. Ama nasıl ugrastm. En son bagırarak bir uyandım cocuk aglayıp duruyor annemi aradım hemen geldi ve sonra yine tesadüftür deyip geri gönderdim ve yine aynısı oldu. Sonra kesinlikle kırkım cıkana kadar tek kalmadım. İnanıp inanmamak size kalmıs. Hatta kırkım cıkmadan cok gezdim dısarıda. Annem hep kızdı. O inanmadığım sey basıma gelince kırkım cıkana kadar evde oturdum
TwinsmomDA arasinannesiyim25 hastanede yatarken banada oldu Bebeklerim küvezdeydi ve tekli odada tek başımaydım. Ama annem eşime şey demiş kıyafetini yanına bırak bişey olmaz diye. Sonra bırakmaya başlamıştı bi kere oldu
Eyllece arasinannesiyim25 eltim le.ayni.evde.ayni anda lohusaydk kimsenin gelip.bastigi olmadi cnm :)
meleginannesiyim arasinannesiyim25 37. Günden sonra yalnız da kalkdım hic bir sey olmadı ayrıca 40 icerisinde kafeyede gittim millet de geldi hic bir sey olmadı batıl
mihra_hatice arasinannesiyim25 eskiden kalabalıklık yoktu ıssız yerler vardı şimdi öyle değil. Yani korkma ama yşne 40 çıkana kadar dikkat derler. Biz mesela hep ışıklı odada uyuduk ve eşim gece bizi hiç yanlız bırakmadı. Kızımın beşiğinde hep babasının atleti vardı. Ve her gece dua okudu eşim. Gece hiç yanlız kalmamak lazım. Bunlara dikkat edilirse sorun yok bence