Angel00 Kızlar selaaaam , Sağlık ocağı takipli olanınız var mı ?bebeklerinize verdiği ilaçları d vita Demir ilacını kullanan ? illa özel çocuk doktoruna gitmemiz mi lazım ? bir ben miyim koca forumda sağlık ocağı takipli acaba🥲??
Bsraaakrs Angel00 ben sağlık ocağının verdiği d vitamini kullanıyorum demir ilacı olarak da doktorumuz Ferrum yazmıştı onu kullanıyorum çocuk doktoruna gitmedim sağlık ocağındaki doktor yazdı
Angel00 Bsraaakrs bir ben sanıyordum sağlık ocağı takipli rotavirüs aşısını da aile hekimimiz önerdi mesela ilgileniyor da aslında ama burada gördüğüm de arkadaşlar da hep çocuk doktoruna mutlaka götürüyor bebeklerini
Angel00 Bsraaakrs bizde ferrum Demir ilacı devit 3 d vitamini kullanıyoruz da siz nasıl veriyorsunuz bebeğinize tok karnına mı aç karnına mı
kahvekokusuu Angel00 bende saglik ocagi takipliyim her ay düzenli doktor takibi yapmadim saglik ocaginin verdigi d vitamini kullandim ama demir ilacı aşırı gabizlik yapmıştı eczaneden başka aldim 🤗
shawty Angel00 Sağlık ocağına takip mecburi zaten her ay gidiyorum aşısı olduğu sürece yada özel aşılarında onun harici çocuk doktoruna devlet Hastanesi’nde memnun kaldığım bayan doktor var oraya gidiyorum her ay özele gitme durumumda var Allah’a şükür ama devleti tercih ettim dediğim gibi Doktorumuz çok ilgi alakalı oraya vereceğim para bebeğime kalıyor ☺️ Ayrıca sağlık ocağının verdiği hiç bir ilacı bebeğime kullanmadım .
Angel00 shawty ne güzel 💜 teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için 🙏 biz en son sarılıktan dolayı çocuk doktoruna gittik çocuk doktorumuz artık sağlık ocagı takip edebilir sarılığı geçmiş dedi o yüzden götürmedik ayrıyeten çocuk doktoruna hep sağlık ocağı takipli olduk
Mavilii Angel00 sağlık ocağı sadece boy kilo asi vs şeylerine bakıyor. Ayrıntılı Bi takip olmuyorki. Gözlerinden kaçan şeyler olabilir. Bence ilk 6 ay doktor takibi de gerekli. Ben saglikocagina Bi asi için götürüyorum. Sizde Bi doktor muayenesi yaptırın belki gözlerinden kaçan bisey olabilir.
Angel00 Mavilii 6. Ayda göz muayenesi için götüreceğim o zaman çocuk doktoruna da randevu alsam geç mi kalırım ki
Dilaylaa Ben hiç demir ilacı d vitamini kullanmadım sağlık ocağı hrrkese veriyor tabiki ama çocuk doktoru değerlerine bakarak gerek yok fazlası da zarar dedi değerlerinide hiç düşük çıkmadı bu yüzden birkaç ayda bir kan değerlerine baktırıp öyle kullanın vitaminleri. Sağlık ocağından verilenlerin içeriği temiz değil diyorlar ama doktorum pekte bir fark olmadığını söylemişti o zamanlar. Yani her ay çocuk doktoruna gitmeye gerek olmayabilir sizin için ama birkaç ayda bir gidip hemde sorularınızı sorarsınız . Sağlık ocağında yanlış bilgiler verilebiliyor annelere veya bazen kırabiliyorlar buradan okuduğum kadarıyla.
Angel00 Dilaylaa teşekkür ediyorum 💜sarılığımız vardı yeni doğan iken üniversite hastanesinde çocuk doktorumuz vardı son gittiğimizde artık sağlık ocağı takip edebilir sizi demişti ondan beri sağlık ocağına gidiyoruz her ay aslında boyuna kilosuna bakıyor soruyor şikayetin var mı diye bebekle alakalı bazen göğsünü dinliyor gözlerine bakıyor falan memnunum aslında
Glsn7581 Angel00 Yok canım benim de sağlık ocağında takip ediyorlar boy kilo ama sağlık ocağının verdiği d vitamini kan ilacını kullanmak istemezseniz o zaman devlet veya özel fark etmez Bir çocuk doktoruna danışmanız lazım
Noname21 Angel00 hiç gitmiyorum hamileykende gitmezdim aşılar için gittik. Onuda araba da yaptiriyorduk
BuzluKahve Angel00 Sağlık ocağı anca boyuna kilosuna bakıyor, onu da soymadan yapıyorlar yanlış çıkıyor. Bunu evde ben de yaparım. İlk 6 ay önemli, devlette de olsa mutlaka uzman doktor görmeli. Sağlık ocağında doktor bile yok.
Dilaylaa Angel00 anladım tabiki bizimde aile hekimimiz felan çok iyiydi. Ama ek gıda döneminde felan benim gibi tecrübesiz iseniz bol bol sorulacak soru oluyor 😅
laliko35 Angel00 1 kere götürdüm 8 aylıkken onun dışında hep özel doktora götürüyoruz devlet aşıları da orada doktor yapıyor doktorun önerdiği d vitamini demir ilacıni ecz alıyoruz
Muhasebeciana Angel00 saglik ocaginin verdigi hic birseyi kullanmadim verdikler d vitamininin icerisinde aycicek yagi var biz ozel aliyoruz iceriginde zeytinyag olanlardan. Kan yani demir ilacida dislerinde leke birakiyormus,kabizlik yapiyormus onuda alip kullanmadim ozel aldim onuda ve hic bi asisinida yaptirmadim saglik ocaginda