Buse_efe bebek ölüm oranlarının yıllara göre oranına baktığınızda eskiden ne kadar çok bebeğin öldüğünü görebilirsiniz. Ayrıca ne yazık ki ülkemiz sağlık oranında son sıralarda. Ömür süresi Avrupaya göre baya kısa. Diyabet, tansiyon, kalpte ilk sıralarda yer alıyoruz. Özellikle yaşlı teyzelere bakın. Hepsinin çantasında ya şeker hapı ya da tansiyon hapı. Yanlış besleniyoruz ve egzersiz yapmıyoruz. Bu yüzden çok büyük yaşam kalitesi farkı olıyor. Büyüklerimiz neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeden ellerinin altında ne varsa süt, çay, yemek suyu beslemişler bebeklerini. Ama şimdi bizim elimizin altında bu kadar doktor varken ve hepsi aynı şeyi söylüyorken doğrusunu bile bile neden yanlışı uygulayalım? Benim ablamda aynı sizin gibi konuşuyordu ve iki çocuğunu da o mantıkla büyüttü. Ablamda 40. Yaşına girer girmez diyabet çıktı. Şimdi bir torba ilaç kullanıyor. Yeğenlerimden biri obezite sınırında. Şimdi diyetisyen diyetisyen geziyorlar. Bu durumlar cici bebe verdim 5 yaşında bak gayet sağlıklı. Danone ile büyüttüm 7 yaşında turp gibi ile olmuyor. İleriki yaşlarda ortaya çıkıyor. Bu yüzden özellikle bu şeker konusunu gayet kasalım elimizden geldiğince kasalım ki sağlıklı nesiller yetişsin