meleginannesiyim tabi ki ben burda özet geçeyşm ama siz araştırmanızı lütfen yapın ☺️
biz 6. Ayda başladık ek gıdaya ve her gıdayı 3 gün deniyoruz ilk önce tatlı gıdalar yerine sebze denemek daha doğru diyor uzmanlar çünkü tatlı damak zevkimiz için sebzelerden daha güzel bir seçenek olduğu için önce meyve yiyen benek sebzeye zor alışır diyorlar ☺️
ben işk hangisiyle başladım hatırlamıyorum ama internette mevcut örneğin kabakla başladınız diyelim ilk öğün kabağı haşlıyosunuz 1 çay kaşığı kadar tattırıyosunuz o gün başka bir ek gıda yada porsiyon yok. 2. Gün tekrar kabak veriyoruz ama bu sefer maksimum 1 tatlı kaşığı kadar 3. Gün de 1 çorba kaşığı kdar hakkımız var gibi düşünün. Bu 3 gün bebeğinizde herhangi bir alerjik reaksiyon olmazsa kabakta sıkıntı yok deyip başka bir gıdayı deniyoruz. Herpsi için aynı işlem 3 gün boyunca deneniyor. Kimisi mesela kabak ayrı ğatates ayrı havuç ayrı deniyor kimisi örneğin kabakta problem yok havuç deneyecek önce havucu tek veriyor yada birazda kabak karıştırıp veriyor. O size kalmış ama bebeğinizin herşeyin tadını bilmesini istiyorsanız tek başına verebilirsiniz ☺️ Bu arada hangi sebze hangi meyve ne zaman verilmeli onlarıda araştırın muhakkak. Umarım faydası olmuştur ama siz internetten ek godaya başlamak için olan içerikleride bi güzelce kurcalayın. Ama şöyle ki lütfen porsiyonları abartmayın küçücük bebeğe kocaman kselerde ek gıda veriyorlar. Unutmayın bu doyumluk değil tadımlık. Bebeğin ana öğünü anne sütü yada maması bu en az 1 yaşa kadar böyle.