Merhaba sevgili anneler. Dün başıma gelen bir olayla yıkıldım. Bebeğimle dışarda geziyordum bir çocuğun akülü arabasına yanaştı ve tekeriyle oynamaya başladı. Çocuğun annesi adı ne diye sordu, söyledik ve oğluma seslendi. Tepki vermedi. Elinde de kaşık çevirmeye bayılan bir çocuk. Kadın beni yanlış anlamayın ama otizm olabilir mi benim kızım da otizmli o yüzden dikkatimi çekti dedi. Bundan 1 ay öncesine kadar ismine dönerdi şimdi dönmüyor. Göz teması bazen kuruyor bazen kurmuyor. Elinde oyuncak çevirmeyi seviyor. Uyaran eksikliği mi acaba diye düşünüyorum çünkü önceleri ismine dönerdi. Artık dönmüyor. 15 aylık bu arada. Anlamlı olarak kelimesi sadece mama. Bu şüpheden sonra farkettim ki işaret parmağını da kullanmıyor bir şey istediği zaman beni çekiştiriyor. İşaret edilen yere bakıyor. Dışarda zaman geçirmeyi çok seviyor. Çocukların yanında çok mutlu. Yakalamaca saklanbaç oynuyor ama onun dışında oyuncak olarak sadece araba ile oynuyor tekerini çeviriyor diğer oyuncaklar ilgisini çekmiyor. Var mı yaşayan. Eşim evham yaptığımı söylüyor ama varsa da böyle bir şey önlem almalıyız değil mi? Önceden var olan bir beceri sonradan neden kaybolur? Ekran maruziyeti oldu malesef ben çalışıyorum. Ama kestirdim artık ekran falan olmayacak hayatımızda. Varsa önerileriniz talibim 🤲🏻