2603 Ya bebeğim de süt alerjisi var söylemiştim zaten o kadar dikkat etmeme rağmen çoğaldı gibi sanki aşırı sümüksü şeyler geliyor ve aşırı ıkınmaya başladı bilmeyerek yediklerim dokunuyor galiba süt ve süt ürünleri asla yemiyorum ama bir şeyler dokunuyor belli bana yardımcı olabilecek var mı sıkı bi diyet yapmak istiyorum ben şunu yaptım yedim düzeldi diyeceğiniz nasıl beslendiniz
Yoruldum 2603 Yumurta tüketmeyin bir süre oda alerjik bir besin , ben de tek basına süt ürünleri ile geçiremedim yumurtayı da bıraktım öyle geçti
Aybukemm 2603 süt ve süt ürünleri, yumurta, dana eti, kuruyemişler yasak ben küçük kızıma da şüphelenmiştim hatta 2 doktor süt alerjisi dedi ben emin olmak için alerji testi yaptırdım çıkmadı
Yoruldum 2603 Ama hiç bir gıdanın içerisinde tüketmemeliyiz, örn kek poğaça veya paketli gıdalar . Sade yumurta değil kastım, ekmek pide de bile yumurta var onu baz alın illa ki bu ürünleri tüketiyorsunuz
Yoruldum 2603 Evet ben size kendi beslendiğim gıdaları örnek veriyorum belli faydası olur. Sabah Menemen ceviz pekmez domates salatalık biber zeytin , öğle ve akşam da yemeklerde pırasa lahana bulgur pirinç biber dolması patates köfte soğan tercih ederim
Sclfhm 2603 eğer ekmeği yumurta için yemiyorsanız yanlış düşünce içinde yumurta yok ama gluten var eğer glutene alerjisi varsa da bulgur İrmik makarna bu tür şeylerin hiçbirini tüketmemeniz gerekiyor
2603 Yoruldum bundan sonra ben de sebze ağırlıklı gidicem en garantisi ıspanak yapıcam domates salçası yerine biber kullanacam kimisi domateste de olur diyor
Busemehmetbora Yoruldum valla bende relactazı bırakana kadar ıyıydım sımdı sureklı bır gaz hazımsızlık gibi daha dogrusu kan yok kakada mukus cok hafıf var gibi alwrjı belırtılerı yok yanı asırı gaz var sadece sancıda yok anlamadım bu alerjımı degılmı . Dun tahın yedım mesala cok huzursuzdu kestım bugun pekmez yedımgozunun ustunde bıse goreum yada bana oyle gelıyor. Galıba laktoz ıntoleransı benımkı , kac aydır petnır yıyodum bu ılacı kesınxs boyle oldu laktoz ıntoleransı ne zaman gecıyo acaba
Yoruldum 2603 Ben de yapmadı ama evet domates de alerjik bir besin deneye deneye zaten size ve bebeğinize iyi gelenleri elersiniz
Yoruldum 2603 Ne demek 🤍 5. Ayda başladı şu an 8 aylık olmak üzere hala ben diyete devam ediyorum ve kremi var onu sürüyorum günde 2 defa çok çok hafif ciltte kuruluğu kaldı . Geçtiğimiz ay 1 tatlı kaşığı sütlü tatlı yedim tekrar kabardı ve kızardı yani henüz geçmemiş . Sadece diyet yaptığım için yok denecek kadar az
2603 Yoruldum benim bebeğim de iki buçuk aylık daha yeni başladı 1 aydır var yok arası bi kaç gündür aşırı fazlalaştı
2603 Yoruldum ben tavuktan şüpheleniyorum doktor ye dedi ama ne zaman tavuk yesem çocuk kusuyor dün de yedim kustu
Yoruldum 2603 Bazen Protein alerjisi olabiliyor bazı doktorlar et tavuk diyeti de verebiliyor . Siz deyince aklıma geldi benim bebeğim de ek gıda alıyor ne zaman tavuk yese gecesi huzursuz geçiyor ben yediğim zaman ekti olmuyor direk aldığında oluyor