Birmom 2balkiz mesela kumbarasi var iyi bisey yaptığı zaman 3 5 neyse veriyoruz oraya atıyor eksiğini kumbarasindan alıyor bisey istediği zaman biriktir kendin al diyoruz tableti şifreli en fazla 1 bucuk saat oynuyo günlük o kadar çok yöntem denedim ki tükendim artik😔
2balkiz Birmom para olarak vermeyin işte. Mesela ödevini bitir 1 saat oynama hakkın var günde deyin. Zamanla da düşürün bu süreyi
blue5 Birmom sanki benim kardesimden bahsetmissiniz. Ortaokul ogrencisi. Herseyi zorla yaptırıyoruz. 😪
Anneko Birmom 9 yaşında erkek kardeşim var o da aynıydı deliriyordum artık resmen bir iki gün ödevini yapmadı öğretmeniyle konuştuk ve o hafta ödev yapmayana ceza vermiş teneffüse çıkartmamış (bilgimiz dahilinde). Ceza ödül sistemi işe yaradı bizde. Çok istediği şeyleri ödül olarak koyduk. Mesela futbol okuluna gitmeyi istiyordu ama o ay odasını düzenli tutması ve okul eşyalarını düzenli kullanmasını istedik çetele tuttuk her gün yapıp yapmadığını işaretledik bir ayın sonunda eğer eksik yoksa kursa yazdırdık bu alışkanlığı devam ettirmezse kurstan alacağımızı söyledik. Bizde şimdilik işe yaradı. Belki fikir olur
Irmakprensesinannesi Birmom sonucta çok doğal bisi oda bir çocuk 9 yaşındadır olsa illa dağınık olucaktur adı çocuk sorumluluk dediğiniz şeyi onla birlikte yapabilirsiniz odevmi ona eşlik edebilirsiniz blki de ilginizi istiyordur bizler okula başladım büyüdü zannederiz ve ona olması gerektiğinden daha fazla şeyi yapmasni bekleriz ama şöyle bisi var şuan tam ergenliğe yavaş yavaş girme aşamasında duyguları hereeyi değişiyor biraz onun dünyasından bakın derim
Birmom Irmakprensesinannesi ödevlerini zaten babasiyla yapiyor kontrol ediyoruz surekli inanın madden manen yirpiniyoruz babasida bende ama kendinde gayret yok tabi ki binlerce kez şükürler olsun sagliklilar bunlar dert değil ama guzel düzenli duyarlı yetiştirmek istiyorum yoksa saldım çayıra mevlam kayıra çocuk yetiştirmek çok kolay
Mylifemylife Elf123 Annelerin içindeki yumurtayla( yada tohumla) babanın içindeki yumurta( tohum) birleşince bebek oluşur. Bebeklerde 9 ay boyunca tüm vücudu tamamlanana kadar annelerin karnındaki yuvada büyürler. Bu şekilde cevap vermek gerekirmiş çocuklara.
Irmakprensesinannesi Birmom tqbiki haklısınız benim de kzim var ama şuan ne yzkki ergenlik dönemindeyiz artık ergenlik yaşı çok düştü ve bu dönemde onunla ne kdr zitlasirsaniz okdr oda size zıtlasir kızınızın huyuna gitmeye çalışın mesela kardeşinin bak buyuycek sen onun ablasısin seni örnek alacak düzen sorumluluk konusunda belki kardeşlik duygusu değiştirir onunla bir birey gibi konuşmayı deneyin cnmu ergenlikte hırçınlaşır isyan etme anne babaya karşı gelme çok yaşanıyor bir pedegologdan yardım alabilirsiniz xbence en azından nasıl davranmanız gerektiğini syler
Mylifemylife Birmom Annelerin içindeki yumurtayla yada tohumla babanın içindeki yumurta ( tohum) birleşince bebek oluşur. Bebeklerin tüm vücudu tamamlanana kadar annelerin karnındaki yuvada büyürler. Bu şekilde cevap vermek gerekiyormuş. Bir pedegog söylemişti
Jfjfkfkkfkfk Mylifemylife benim de 10 yaşında kızım bunların birçoğu var ama devir değişti bu yaşlar ön ergenlik çok zor Bi dönem
Mylifemylife Jfjfkfkkfkfk evet maalesef öyle ama terbiye konusunda devir hiç bir zaman değişmez. Ergenlik döneminde hırçınlık olur bencillik olur empati duygusu olmaz yönetmek isterler kimsenin kendilerini anlamadıklarıni falan düşünürler. Göğüsleri çıkmış tüylenme başlamış olur akıntı olur ama yeni teknoloji ve yaşam tarzı çocuklarımizi nne ve babalarına asi olacak hâle getirdi. Allah yardımcımız olsun
Kelebek1407 Birmom kardeşim de aynı ve ne yapılır hiç bilmiyorum daha üstelik erkek arkadaşı yapmışlar 3 4 kız arkadaşlar hepsinin sevgilisi olduğunu öğrendik önüne geçtik ama güvenimiz kalmadı çok üzüldük. Daha çok küçükler herşey için ve bu devir nasıl bir devir anlamıyorum. Küçücük yaşta herşeyden haberleri var 3 yaşında ve 2 aylık da kızlarım var düşünmekten kafayı yiyeceğim nasıl sahip çıkacağız evlatlarımıza bilmiyorum😶😔
Birmom 2balkiz evet onuda yapıyorum cnm mesela eskiden okuldan gelince hem uzanıp dinleneyim hemde yarım saat tablet oynayayım demsiti kabul ettim ama sonra ödevlerinde isteksiz oldu bende okuldan gelince vermiyorum artik uzan dinlen kitap oku ödevler günde en az 15 soru sonra tablet dedim biraz daha etkili oldu paraya gelirsek kendi ihtiyaçlarını kendi alması için güzel oldu kontrollü bir şekilde veriyoruz zor Bi sınavdan yüksek puan aldığında mesela maalesef gaz vermeden çalışmıyor şimdiki çocuklar tüm formülleri deniyorum senin var mı etkili oldu dediğin bir yontem
2balkiz Birmom benim kızım anaokulunda henüz ama öğrencilerimi teşvik etmek adına birden derste telefonu çıkarıp sana yüksek sözlü notu verdim yA da sana aferin verdim diyorum mutlu oluyorlar. Okuldaki öğretmeniyle görüşün ortak bir yol izleyin rehberlik servisiyle filan.
Aybersa Birmom malesef yeni dönem kuşağının genel profili böyle. En ufak bir zorluğa gelemiyorlar 😏 Kendinizden uzaklaştırmadan motive etmeye çalışın , zor vallahi çocuk yetiştirmek ,bir önceki nesil böyleyse bizimkiler nasil olacak bilmiyorum 😢