gzmclskan 17 günlük anneyim kendimi anne gibi hissedemiyorum dilimin ucu yanıyo iştahsızlık ve yorgunluk var sizlerdende böyle hisseden oldumu hiç dertleşmeye ihtiyacım var bu durumu nasıl atlatabilirim
lyl0742 gzmclskan daha çok yeniymiş öncelikle hayırlı evlat olsun sağlıkla büyüsün annesi yaşadıkların çok normal birçoğumuz yaşadık yeni bir düzene alışmaya çalışıyorsun ağrın sızın vardır belki uykusuzluk üzerine eklenince iştahın olmuyor ama o miniğin senin sütüne ihtiyacı var annesi ne kadar güzel yersen süt arttırıcı şeyler okadar çoğalır bebiş de emdikçe geçicek bir süre sonra ne zaman büyüyor anlamıyorsun bile keyfini çıkar minik halinin bol bol anı hatıra çek 🤗
Seyda45 gzmclskan bende aynı durumdaydım kendini zamanla hersey geçecek diye moral verebilirsin canım ve unutma bebeğin dünyaya alışmaya calisiyor ve tek tanıdığı sensin hersey geçecek üzülme , bebegin için kendine de güzel bak güzel beslenmeye çalış bende de iştahsızlık vardi ilk zaman doktor kan hapı yazmıştı ama en çok moralin iyi olsun hersey morale bakıyor tek kalma hava güzelken çık dolaş
SinyorinA gzmclskan sadece zamana birak herseyi hepsi gececek butun hissettigin kotu duygular bitecek emin ol herkes bunlari yasadi ama gecti geciyor 🌸
gzmclskan lyl0742 amin Allah razı olsun kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum onunla iletişim kuramıyorum 😔 sanki hiç bişey bi daha eskisi gibi olmayacakmış gibi hissediyorum
gzmclskan Seyda45 kendimi yetersizmişim gibi hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum derdini anlayamıyorum göğüs ucum çok küçük silokon uçla emiyor bu yüzden 2 saatte bir mi besliyordunuz sizde dilimin ucu yanıyor ve ağzıma attığım her lokma büyüyor bi daha hiçbişey eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorum
Seyda45 İçine atma ağlamak istiyorsan da ağla yakın arkadaslarinla konuş dertles emin ol çoğu kişi bu süreci sıkıntısız geçirmedi bende tek ben böyleyim herkes mükemmel anne diye düşünüyordum ama çoğu kişi böyle duygulardan geçti
Seyda45 gzmclskan çok normal bu dusuncen gercekten çünkü yeni bir hayata başladın ama unutma bebeğinde yeni bir hayata basladi ve hicbirsey bilmiyor sen ne kadar mutlu huzurlu olursan bebeğine o kadar çok yansır evet ilk zamanlar 2 saatte bir besliyordum meme ucu çıkarıcı aparatları var ama ne kadar etkili bilmiyorum arastirmismiydin birde sırınganin uc kısmını kesip de oyle de meme ucu çıkartıyorlar sanirim
Seyda45 gzmclskan dilimin ucunda yanma yoktu ama iştahsızdim ve lokmalar büyüyordu kan ilacı aldıktan sonra daha iyi oldum doktora danış istersen bir canım
gzmclskan Seyda45 hangi doktora gittin bebek benim değilmiş gibi hissediyorum psikiyatri ye gidicem ağır geçiyorum sanırım
Seyda45 gzmclskan kadın doğum doktoruna gitmiştim o yazmıştı kan ilacını, bence hemen gitme geçecek bu düşüncelerin evde bunaldiysan istersen sen annenlere git
Seyda45 gzmclskan bende öyle hissediyordum benim bu bunalim hali 60 gün falan sürdü benim bide dogum da zor geçmişti çok birde 16 gunlukken bebegim bronsit tanısıyla yenidogan yogunbakimda yattı 11 gün, 40 güne kadar yalnız değildim annem kayinvalidem vardi ama ben sonradan annemlerin yanına gittim orada daha iyi hissettim kendimi 3 hafta falan durdum orada hem mamayi bile biraktirdik
Seyda45 gzmclskan ben başta hem emzirme hem mama ile gidiyordum sanirim 40 günden sonra 3 saatte bir emziriyordum
gzmclskan Seyda45 benimde annem yanımdaydı o zaman bebeğin bi sıkıntısı yoktu 4 gündür yalnızım baya yoruldum sen nasıl atlattın bu durumu bebeği tam olarak ne zaman sahiplenmeye başladın
Seyda45 Sürekli içimden ağlamak geliyordu , kızımı benimseyemiyordum artık hiç birsey eskisi gibi olamayacak sanki bu yaşıma kadar hiç yaşamamisim bende ilk defa dünyaya gelmiş gibi afallamis , bu yaşıma kadar hiç sorumluluk almamış hissediyordum
Lace-002 Bende hissettim aynı şeyleri hatta daha beterini ben bide doğumda koronaydım yoğun bakımda ağır bi tedavi gördüm çıktığımda bebeğime bakacak gücü bırak yürümeye halim yoktu ciğerlerimin yarısı kapalıydı kollarım mosmor du iğnelerden çocuğumu kucağımda tutamıyordum düşünsene eridim bittim iştah falan yoktu ona rağmen emzirdim ağlaya ağlaya kahrola kahrola emzirdim bebeğime baktım. Normal şartlarda doğum yapabilmek için nelerimi vermezdim bi hastane fotoğrafımız bile yok oğlumla onu 15 günlük olduğunda görebildim. Anne olmak öyle birşeyki seni ayağa kaldırıyor sende ben güçlüyüm ayağa kalkabilirim demelisin ve kalkmalısın ben ölümle savaşıp kalktıysam herkes kalkabilir yeterki iste 💜 şu an bebeğim 6 aylık tamamen iyileştim bebeğim baya huysuz bi çocuk çok zorluyor beni ama olsun ikimizinde sağlığı yerinde çok şükür
gzmclskan Lace-002 çok zormuş annelik annelerimiz anne olunca anlarsın derdide inanmazdık şimdi o kadar çok hak veriyorumki haklısınız geçici bi süreç ama çok zor Rabbim tüm annelerin işini kolaylaştırsın inşallah
Seyda45 gzmclskan yalnız olunca kendini çaresiz gibi hissediyorsun dimi bakamayacakmissin gibi. İşte yaklaşık 60 günlükken falan daha iyi hissettim kendimi qnnemler balikwsirde oturuyor ben manisada balıkesire gitmem annemde kalmam iyi geldi bana birde hep bu günlerin geçici olduğunu düşün ve o kadar çok coxuk isteyip olamayan var Allah sana nasip etmiş bak ne güzel öyle düşün bu sıkıntıların elbet gececek
Lace-002 gzmclskan amin inşallah herkes yaşıyor bunları öyle düşün daha rahatlatıcı oluyor ben şimdi o günleri gülerek hatrlıyorum o zamanlar hep böyle mi olacak diye düşünüyosun
gzmclskan Seyda45 çok teşekkür ederim birileriyle konuşmak bi nebzede olsa rahatlatıyor ilk bebek tabi insan çok acemi oluyor üstüne lohusalık binince çekilmez bi hal alıyor Rabbim tüm çocukları korusun inşallah🤲🏻