Ayaz22 merhaba ah o gece uykuları ben artk son zamanlar neredeyse yarm saatte bir kalkıyordum ayakta uyuyordm diyebilirm 🤦🏻♀️
Ben oğluma 15 aylıkken uyku eğitimi vermeye başladım tabi bunun öncesinde 3 kere deneyip başarılı olamadım ama bu sefer çok net kararlıydım çünkü hem kendi uykum yoktu hemde oğlumun ben başta kesinlikle çocuğumu sallamam diyenlerdendim ama kolik olduğu için kucakta sallayarak uyutma ayakta battaniyede hepsini denedim en son hamak salıncakta uyuyor sonra yatağına koyuyordm ama büyüdükçe hamal salıncakta sürekli sallanarak uyumak istedi artk son noktadaydm net kararlıydm
*ben ilk öğlen uykusundan başladım
*karnını 1 saat öncesinden doyurdm
*odaya geçtik kapıyı kapattık
- altını değiştrdm
- kitap okuduk ve sakinleştirici müzik açtım
45 dk ağldı aralıkLı olarak altını temiz karnı tok olduğunu bildiğim için rahattm çok ağldığında sakinleştirdim sarılıp ypabilirsin annecim kendin uyuyabilirsin senin içinj yapıyorm gibi şeyler söyledim
Ufak ağlmalarında müdale etmedim bu arada bizim yatağımız montessori bn yatağın ucuna oturdum o yatağa indi çıktı odayı dolandı(odasındaki ilgisini çekip oynayabileceği herşeyi kaldırdım ) kapının önüne gidip aç diye ağladı 45 dk sonunda uyudu akşam uykusu babasının içerde olduğunu bildiği için daha çok ağldı sonunda uyudu benim en korktuğum gece kalkınca ne yapacağımdı bir kez kalktı ağladı burdyım annecim diyp pışpışladm ve uyudu
İkinci gün odaya gidiyoruz uyuyacağz dediğimde ağlamaya başladı odaya girdik ve 5 dkda uyudu akşam yine yarım saat bu böyle devam etti bazı günler çok ağlama bazı günler ağlamasız 15 günde tam düzene oturuyor 1 hafta sonunda artk annecim uyuyacağz dediğimde kendi babasına baybay yapıp odanın kapısını kapatıyordu biraz uzun oldu atladığım yada sormak istediğiniz birşey varsa lütfen sorun 😊