Merhabalar dün akşam yaşadıklarımı anlatmak için toparlanmayı sabırsızlıkla bekledim çünkü kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını asla istemiyorum. Biraz uzun olucak. Happy moma yazdım buraya da eklemek istedim.
Dün öğlen kanama şikayetiyle gittiğim kadın doğum acilinde sadece tamam şimdi git 10 gün sonra gel diyerek gönderildim. Akşam 9 gibi hem kanama yem sancılarım artınca tekrar acile başvurdum. Düşük yapıyorsunuz denilerek yatışım verildi. Yatırıldığım yerde hemşireker kendi arasında şakalaşıyor el şakaları sözlü çirkin şakalar (seni bi çatala çıkartayım da gör gibi) kimse size devamında olacaklarla ilgili açıklama yapmıyor. Önüme kağıt getirip (şimdi çabuk çabuk imzala hadi hadiii diye) aceleyle imzalar alıp gittiler.
Beni hasta bakıcı yürüyen sandalyeyle 8. Kata çıkardı kapıda bırakıp tamam hadi odana git dedi. Ben sancıdan ölürken koridor boyunca tek başıma yürüdüm. Çünkü yalnızca eşim olduğu için onu refakatçi kabul etmediler. (Kimsem yok dediğim halde o zaman tek kalmak zorundasın dendi)
Daha sonra 8. katta çalışan doktorlar bide biz bakalım diye odaya çağırıp tekrar çatala çıkarttılar bakarken yoğun kanamam olduğunu gördüler (Bana hala açıklama yapan yok kendi aralarında konuşuyorlar) birden bi aletler ortaya çıktı.
Nasıl yani başlıyor musunuz anestezi yokmu dedim. Kanaman yoğun sabaha kadar dayanamazsın kan varken anestezi yapılamaz o yüzden 10 gün sonra gel demiştim dediler. (Öğlen geldiğimde düşük yaptığımı bildikleri halde hiçbi şey demediler)
İşlem başladı ama çığlık kıyamet doğumda bile böyle acı çektiğimi hatırlamıyorum. Bayılacağım çok canım yanıyor dedim o zaman özele git burda böyle dediler.
İşlem bitti eşyalarını toplayıp sandalyelerine çekildiler. Ben kendim çataldan inip kan revan şekilde üstümü giyip odama döndüm.
2 saat odada tek başıma bekledim. Hemşire butonuna bastıktan sonra 1 saat daha bekledim koca katta tek başımaydım.
8 aylık bebeğim var aşağıda ağlamaktan sesi kısıldı çok rica ettik ne onu emzirmek için yanıma verdiler ne beni aşağı bıraktılar. Çıkarken kolumdaki damar yolunu çıkarttırmak için bile hemşire zar zor buldum. Bidaha asla asla gitmem. Doğumumu Acıbadem hastanesinde yaptım hastanenin sahibinin kızından farksız hizmet aldım. Parayı veren düdüğü çalıyor. İstediğim lüks hizmet değil sadece biraz özen biraz insanlık görmekti aslında olması gerekenler diye düşünüyorum. Gitmek doğum yapmak isteyen varsa 10 kere daha düşünsün.