gezentianne AnnaKurt Canım thy yi sadece uçuş görevlisi olarak düşünme 25 bin personel çalışıyor bunun 15 bini uçucuysa kalanı çeşitli görevlerde. Genel müdürlükte bir çok birim var veya havalimanında yer operasyonda.
gezentianne Keskeuyusamm Bu arada arkadaşınız mülakata hak kazandıgında bu kararsızlıgını hissettirse almazlar. Çok fazla rekor talep var ve en iyi ingiliZceler en iyi stresle mücadele edecekler ve en çok isteyenler girecek🌸
gezentianne Babybloom Evet calısma saatleri cok düzensiz ama biz havacılar sizin de kardeşinizden bildiğiniz gibi düzensizlik içinde kendi düzenimizi yaratırız. Ben baska bir işte calışsam belki haftada 5-6 gün sabahtan akşama kadar işte olacaktım,aslında simsi cocuguma daha cok zaman ayırıyorum🙈
Babybloom gezentianne evet o da çok memnun. Zaten mezun olduğundan beri ben masabaşı çalışamam diyip duruyordu😁 ben memurum, bana garip geliyor o düzensizlik, bayramda filan yanımıza ge lemiyor oluşu. Ama o çok memnun, önemli olan da o.
Keskeuyusamm gezentianne ya evet bir de kiminle konuşsam bunu dediler bize. Şuan çocuğuma daha fazla vakit ayırabiliyorum başka bir işte çalışsam bu kadar boş zamanım olmazdı diye
gezentianne Babybloom Ben de hamileyken yer görevinde çalışmıştım genel merkezimizde masa başı bana cok zor gelmişti.Akşam eve gidince bişeye zaman kalmıyor haftasınu bi yre cıksam her yer tıklım tıklım geliyordu😀Herkesin alıştıgı düzen baska
gezentianne Keskeuyusamm Götürünce yine dolar euro gerçeği yüzünüze vuruyor ama ya😀 Misal eşimle afrikada safari turuna katıldık kişi başı 80 dolar sadece ona ödemiştik.Ama o zaman dolar 5 falandı.Şimdi götürsen de para gezmek
Keskeuyusamm gezentianne tabii ki canım. Ama şuan bizim Afrika safari turu yapmamız 162636271771 milyon dolar olur herhalde 😄 mesleğine saygım sonsuz, gençlik hayalimdi psikolog oldum😄
gezentianne Yazannesi1 Ya diyorm ya THY sadece uçuş personelinden ibaret değil bir sürü pozisyon var🥰
Yazannesi1 gezentianne Görümcemin eşi kargo bölümünde elektrik ile alakalı bir bölüm de çalışıyor. O da çok memnun işinden ve THY den 😊
Yazannesi1 gezentianne Peki sürekli farklı ülkelere mi gidiyorsunuz yoksa her memurun belirli ülkesi mi oluyor? Benim THY de çalışma gibi bir şansım yok şu an ama aşırı merak ediyorum gittiğiniz ülkede gezebilme imkanınız oluyor mu 😀
Keskeuyusamm Yazannesi1 kabin memurluğu çok gizemli bir meslek ya. İnsanın aklındaki soru işaretleri hiç bitmiyor 😂
gezentianne Yazannesi1 Her memur her ülkeye gidebilir ama uzun menzil ucusta 2 farklı ucak tipi var herkesin uzun menzilde bir ucaga sertifikası var o ucagın gittği hatlar başka diğerlerinin başka olutor mesela boeing 777 uçağı amerikada newyork chicago houston a gidiyoesa airbus330 filosu aynı ülkede newyork washington miami gidiyor.. Ama dar gövde dediğimiz uçaklarda herkes aynı .Kısa avrupa ucusları oldugu gibi iç hat da yapıyoruz.Her gittiğimiz yerde gezmiyoru genelde uçak ordaki temizlik firması tarafından temizleniyor 1 saat sınra yolcu alıyoruz bazen bi lahve içiyoruz. Bazen de yatı seferleri olutor uçak kaldıgı içib biz de konaklıyoeuz o zaman gezebiliyoruz
EtiPetito gezentianne bu yıl kontenjan açılmış 1 gün ile kaçırdım üzüldüm. Bilginiz var mı ne zamanlar açılıyor alımlar vs
Keskeuyusamm EtiPetito sanırım bu alımı daha çok yaz dönemi için ve İstanbul havalimanı için yapmışlar. Kasım gibi açılabilirmiş tekrar. Tabi bu forum sitelerinde vs duyduğumuz
gezentianne EtiPetito Evet büyük bir alım yapılıyor bin kişi alacaklar keşke başvursaydınız ama kısmet bazen senede 2 kez açılabildiği gibi bazen de 2 senede bir kez alım yapıyorlar
EtiPetito Keskeuyusamm bi arkadaşım memur aslında biçok arkadaşım ama diğerleri paylaşım yapmıyor, kızın gezmediği ülke yok müthiş yerlerden paylaşımlar yapıyor içim açılıyor😅ben de istiyorum umarım açarlar yakın zamanda😂 yanlız başka şehirden imkanı yok yapamaz bu işi
Yazannesi1 Keskeuyusamm Aynen öyle 😀 Geçen yıl havaalanında Dubai’ye giden uçak memurlarının oraya uygun giyindiğini ilk defa görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti 😌 düşünsene bir sürü ülke gezebiliyorsun yani uçaktan hotele kadar bile gitsen bir sürü yer görüyorsun 😀
gezentianne Keskeuyusamm psikolog olmak da benim hayalimdi olsun :)Şimdi işimi cok sevitorum.Aramızda psikologtan tutun diş hekimi arkadaşlar da var bu arada kabin memuru🥰
gezentianne Keskeuyusamm liseden En yakın arkadaşım da psikolog.Kendinizi ispatlarsanız onda da güzel para var bol bol gezersiniz yolcumuz olursunuz🤗