Melike-Alya Kızlar bebeklerinize yulaflı şeyler yediriyormusunuz ? Ben zatıflamak için tüketiyordum ama bugün internette bebeklere kilo aldırdığını okudum . Akşmda yulaf lapası gibi cicibebeyle pişirp muz ezdim ve severek yedi . Siz yulafı kullanıyomusunuz öğünlerinizde kilo aldırırmı?
Lulemom Melike-Alya bende yeni öğrendim. Bugün verdim ilk kez. İçine gün kurusu ezdim koydum. Severek yedi. Kilo aldırır ümidiyle deniyorum bakalım. Daha beter zayıflatmasın da 😄
mummy Melike-Alya yulaf unu şeklinde mı verdiniz yoksa bizim yedigimiz gibi olan biraz parçası büyük oluyor öyle yiyebilir.mi acaba
Mevasareninannesi Melike-Alya Bende yulaf veriyordum bı ara zayıflatmadi ama kilo olarak da gelmedi 😀 lif kaynağı ve protein oldugu söyleniyor bende o sebepten veriyordum. Ama haşlıyordum sadece öyle direk yedirirdim sizin meyve ile vermenizi bende olmadı bir deneyeyim ☺️
MelissaYurtsever Melike-Alya evet bende kullanıyorum oğluma 1 yaşa kadar tatlı öğünü olarak yapıyordum. yulafı haşlıyorum hurmayı haşlıyıp rondodan geçiriyorum cevizi dövüyorum bir tatlı kaşığı pekmez bazen muz Bu şekilde tatlı öğünü yapıyordum. 1 yaş sonrası kahvaltı yemediğinde reddettiğinde kahvaltı öğünü yapmaya başladım oda şu şekilde yulaf ceviz haşlanmış yumurta lor peyniri ceviz pekmez -
Prensannesiiiiiiiiii Yulaf karbonhidrat protein ve lif kaynağı .Biz tüketirsek kararında tok tutar fazla yemek yemeyiz Bebeklere de lif açısından iyi ve sağlıklı.Ben veriyorum en azından pirinç unundan iyidir.
Melike-Alya Prensannesiiiiiiiiii tabiki pirinç ununun bi değerinin olduğunu düşünmüyorum kuru şişkinlik yapıyor sadece
Melike-Alya mummy yulaf unuyla parçacıklı olan aynı yazıyordu internette evdede unu olmadığı için parçacıklı olanı suda beklettim biraz pişince muhallebi gibi oldu
Melike-Alya Mevasareninannesi dene canım tadına baktım gayet güzeldi severek yedi herşeyi sevip yemedği için kilo aldırıyorsa eğer sevmişken yedireyim diye sormak istedim
Mevasareninannesi Melike-Alya benim kızım da öyle hiç Bir şey yemez yediğinide zorla yediririm. İnsaAllah fikir oldu bana yapayım bende yulaf unu mu aldınız siz
Melike-Alya Esraaltayyyyy Doğru canm aslında oda geldi aklıma ama 10 aylık olduğu için biraz pütürlü yedirmeyi tercih ettm alışsın diye
Melike-Alya MelissaYurtsever ekran görüntüsü alıyorum teşşekkür ederm kahvaltıdada deniycem bnm için besn değeri ve kilo alıyormu onu öğrenmekti 🥰
Melike-Alya Prensannesiiiiiiiiii aklıma geldi vanmda 10 aylık biraz bütürlü yiyeceklere alışsın diye çekmek istemedim
Melike-Alya Mevasareninannesi yok ben diyet yaprken tam yulaf vardı etinin onunla yaptım bi kaç dakika sıcak suda beklettim içine ikitane cici bebe attım tatlandırsın diye pişirince muhallebi gibi oldu rondodan geçirmedim pütürlü gıdalra alışsın diye sonra muz ekledim
Aselimmm3434 Melike-Alya blendra vurdunmu yulafi bir de ne kadarlık yavrun bende vermek istiyorum da taneleri büyük yumuşamıyor o yüzden tereddüt ediyorum
Melike-Alya Aselimmm3434 bugün 10 aylık oldu canım pişirmeden bi 15 dk önce suda beklettm pişince o kadar yumuşaktıki bende yumuşamaz sanıyodm ama ağzıma aldığımda dağılıyordu zaten yani bizim normalde yaptığımız gibi gevrek değildi sende bu şekilde yap
edaaydinm Pirinç unun zararını okudum ya dogallannelik den daha da bulaşmam ona nişasta da almam , valla siyez unu yulaf unu Karabuğday unu alırım pahalı ama az az koyarım ne yapiyim herşey pahalı zaten
Melike-Alya edaaydinm Ucuz alcam diye cocuğuma değrsiz sağlıksız şey yedireceğime pahalısını alırım canım zaten herşey almış başını gidiyo hiç değilse çocuğumuzun boğazına gitsin
MelissaYurtsever Melike-Alya valla şuan 21 aylık 12.500 kilosu ama kilolu olupta sağlıklı olmayabilir her zaman icin kilo=sağlık demek olmuyor.. vitaminleri ve sıvı alımı da önemli
Mevasareninannesi Melike-Alya Bende yapacağım insaAllah nasil yaptığınızı anlattiginiz için teşekkür ederim🥰🌸