Rubeyra_Tuncer29 Tabii ki mutlu çocuk olur istediğini vermişsiniz… Hata etmişsiniz.. Açık ve net söylüyorum ben şuradaki yorumları okuyunca, 8 aylık çocuk için tv düzeni kurcam diyen annenin yorumunu okuyunca çok üzülüyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın ama çok zararlı.. Doğru her çocuk bir değil, bazısı izliyo hiç bişi olmuyo diyorsunuz ama fark etmiyorsunuz beyninin bi yerlerinde mutlaka bişeylere zarar veriyor.. Karar verme mekanizmasını bozuyor beynin siz hiç bişey fark etmeseniz bile.. Ben de öyle dedim, güzel konuşuyo oğlum zarar vermiyo iyi dedim telefonla yemek yedirdim 6-7 ay. Birden çocuk gerilemeye başladı. Uyaran eksikliği oldu. Şükür telefonu kesip toparladık ama ne kadar pişmanım ona bunu yaptığım için.. Belki sizin çocuğunuzda hiç bi zararı olmıycak (ki olmasın zaten Allah bütün çocuklarımıza sağlıkla büyümek nasip etsin) Ama inanın bi yerlerde sizin fark etmeyeceğiniz şekilde zarar veriyo. He ben ne yaptım? Çalışıyor olmama rağmen birden kestim telefonu. Asla göstermedim. Her gün gerekirse gündüz işimden fedakarlık yaptım, gece mesaiye kaldım, gündüz ona evde aktiviteler hazırladım. İnanın çok zor değil.. Hiç
olmasa kitap okusanız o kadar iyi gelir ki. Ne bilim alın elinize kaşıkları vurun tencereye. İnternet elimizin altında tonlarca etkinlik önerisi var. Evde bi çok şeye dahil edebilirsiniz. Yemek konusunda da, yemiyor demeyin. Telefonu kestim 10 gün kadar oğlum doğru düzgün bişi yemedi. Gittiğim çocuk gelişimcinin söylediği bişey vardı, sandığınız kadar bağımlı değiller. Daha çok küçükler. 10 gün sonra yavaş yavaş yemeye başladı. Sonra kendi yemeye başladı. Sonra gelip kendi yemek istemeye başladı. Sabır istiyor maalesef..