Toprak_2019 Sevde1619 annesi var ama bakan kız yurtta bakıyormuş ve artık kabul etmiyolarmis birini biz birini kaynimin oğlu sahiplendi salı günü getirecek kız
Alparslaninannesii Minis evet canım yavruyken oluyor ben ılık çayla pamukla temizliyodum bide teramisin göz kremi var ya ondan iç kısmına sürüyodum çok faydası oldu
Minis Alparslaninannesii bize de veterinerimiz bi damla verdi ama kesilmedi azaldı sadece. Cinsinden dolayı olabiliyor ama bebekken atlatamazsa hep olur dedi, endişelendim biraz. Tekrar goturdugumuzde kremi sorayim ben
Alparslaninannesii Minis aynen valla en son memlekete gidicektim zor bulduk yakın şehirler bakıyoduk hatta Mardin falan ama genelde van kedisi çokmuş burda da ama Allahtan bulduk yine aynı damatla düşüyoruz😂
Minis Alparslaninannesii 😂😂 bende kedi arayışına girince farkettim burada çok fazlaymış. Halbuki küçük bir şehir, inşallah sıkıntısız hallederiz
Sevde1619 Minis çayla silmek pek fayda vermiyor. Ama eczaneden terramisin krem alın ilk kullanımda bile akıntıyı kesiyor mutlaka deneyin.
Deletedmom_23 Toprak_2019 Tüm sülalesi kedi bakan bir insan olarak merhaba. Öncelikle royal canin kitten kullanabilirsiniz. Bunun bir aşağısı proplan. İmkan varsa N&D öneririm. Tüm aile N&D kullanıyoruz. Kedilerin tüyleri pırıl pırıl ve sağlıklılar çok şükür. Eğer yavrunuz sütten yeni kesildiyse direkt kuru mama yiyemez. Önce birkaç gün yaş mama verin. Sonraki aşama yaş mamanın içine biraz kuru mama katarak verin. Gittikçe kuru mama miktarını artırın. Böylece alışacak. Direkt kuru mama verirseniz hem yiyemez hem de strese girer. Asla yıkamayın kedinizi.Çok gerekirse senede 1 yeterli. Camlarınıza mutlaka sineklik ya da kedi teli taktırın. Çünkü kediler bir sineğin ardından hop diye atlar. Aman bura yüksek demezler. Aşılarını unutmayın. Fip virüsü sebebiyle biz sokağa çıkartmıyoruz. Diğer kedilerden bulaşan ölümcül bir hastalık. Salya yoluyla bulaşabiliyor çimlerde vs olduğy için vet uyardı. Sormak istediğiniz bir şey olursa buradayım.
Toprak_2019 Deletedmom_23 çok teşekkür ederim daha hemen hemen 2aylikmis ilk aşısı ne zaman acaba birde kumunu kaç günde bir degistirmeliyim ne kadar kum koymaliyim kabına
bikerem Toprak_2019 hic yas mama kullanmayin derim. Kesinlikle yediklerinuzden falan vermeyin,tattirmayin dahi.,koku ve tüy istemiyorsaniz mümkünse iyi mama alin yasina uygun,ayy benim kedim gibi sevindum😊
Toprak_2019 bikerem çok teşekkür ederim zaten asla normal yemek vermeyi düşünmüyorum ozaman tüyleri çok dokulurmus galiba
Deletedmom_23 Toprak_2019 Siz hemen veterinere götürün aşılarına başlarlar. İlk sene aşıları çift doz yapılır. İlk seneden sonra birer doza düşer O sebeple ilk sene aşılara para verirsiniz ama gözünüz korkmasın 2. sene azalacak. Kapalı bir tuvalet kabı alın. İlk zamanlar kapağını çıkartın ki içeri girmeyi öğrensin. Kumu tuvaletinin tüm tabanına parmağınızın 2-3 boğumu kadar koyun. Her gün yaptığı tuvaletini alırsanız tek seferde kum uzun süre temiz kalacaktır.
bikerem Toprak_2019 salam sosos vs de parazit yapiyor,insana bulasabilir temas ile. Yani ben naçizane kesinlikle iyi bir kuru mama ile beslenmesi taraftariyim,odul mamasi gibi nadiren verilebilir tabi
Deletedmom_23 Toprak_2019 Bu arada kedinizi arada hem ödüllendirmek hemde çeşitli beslemek isterseniz evde kendiniz yaş mama yapabilirsiniz. Hazır olanlar maalesef çok zararlı. Haşlanmış tavuk et suyuna etleri minik minik parçalayıp brokoli kabak pirinç patates havuç maydanoz koyup blend edebilirsiniz. Biz her zaman kendimiz yapar kavanoza koyup dolapta saklarız. Hem sağlıklı hem de aslında daha uyguna geliyor
Toprak_2019 Deletedmom_23 sadece tek cesit kuru mamayla mı beslemeliyim yoksa iki çeşit falan mı olmali
Deletedmom_23 Toprak_2019 Aynı markanın farklı çeşitleri var.Mesela bir sefer balıklı portakallı alırken diğer sefer tavuklu alabilirsiniz