Nltka Buraya neden yazdığımı bilmiyorum ama kafayı toplamamda yardımcı olursunuz belki . Dün itibariyle 30 yaşıma bastım . Nisan da tam 2 yaşında olacak bir oğlum var . Neredeyse oğlum doğduğu günden beridir de çocuk isteyen bir eşim var ❤️. Çalışıyorum aynı zamanda . 2 çocuğu bende istiyorum ama doğru zaman ne zaman 2 senedir karar veremedim. 2 senedir eşimi oyalıyorum şu zaman bu zaman diye diye geçiştirdim. Şunu farkettim ki asla doğru zamanı bilemeyeceğim . Ama oğlumun bir kardeşi olsun da istiyorum ne kendim için ne eşim için sadece çocuğumun bir kardeşi olsun diye istiyorum . Durum sadece bana kalsa oğlum tek başına kalsa yeter . Ama içimdeki kardeşi olsa nasıl olur hissini yenemiyorum . Kayınvalidem falan yakınlarımda öyle aman aman bir yardımı var diyemem ama hiç yoktan idare eder diyeyim . Birde doğum izninde olduğum süreç içerisinde yanımda bir kadın daha olacak . Yardım için . Bunlar olumlu şeyler ama kafamda ki sen birinci çocukta bir tarafını zor topladın ikinci çocuğu ne halt yemeye yapıyorsun diyen bir his var baş edemiyorum bununla. Yani evet zor olacak onuda biliyorum ama bu çocuğu da oğlum için istiyorum . Hatta ve hatta bunu lütfen cinsiyet artırımı olarak düşünmeyin aynı cinsiyet kardeşliklerini çok beğendiğim için bir tane daha erkek istiyorum . Beraber araba yarışı yapıp evde koşturduklarını hayal ediyorum . 30 marta spirali çıkarttırmak için randevu aldım . Köprüden önceki son çıkıştayım . İyi şeyler güzel şeyler duymaya ihtiyacım var 🥺 nolur ay öldük bittik falan yazmayın biliyorum onların başıma geleceğini zaten . Bir yola çıktım zorlu olacak Allah hayırlı sağlıklı bir evlat verir inşallah nolur Allah’ını seven beni ikinci çocuğa motive etsin 💐 uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏🏼
Keskeuyusamm Nltka ama bu çocuğu da oğlum için istiyorum . Bence bu şekilde düşündüğün sürece çocuk yapmamalısın.
aksam_ Nltka 30 yaşında kızımı kucağıma aldım. Şuan kızım bir buçuk yaşında var ben de 31 yaşındayım. Aynı zamanda çalışan bir anneyim yaşım geçiyor olmasına rağmen asla ikinci çocuğu düşünemiyorum. Yeni yeni toparlanıyorum ama yaşım geçiyor diye bir taraftan bir kardeşi olsun fikri hep kafamda. Ama yine de adım atamıyorum çünkü bu kez de kendime haksızlık ediyor hissediyorum. Bildiğim bir şey varsa o da her halükarda iki çocuklu olmanın zor olacağı. Allah yardımcınız olsun.
Merve Nltka bende 30 yaşındayım🙃 aynı düşünceler bana da uğramıyor değil. Üstelik ailelerden baya uzaktayım. Yani 2. Çocuğum olursa yine anneciğim gelir bir süre kalır yardımcı olur ama elbette geri döner bir gün evine 😇 ben çalışmayı kızım doğunca bıraktım istiyorum ki sahalara geri dönmeden kardeşi de olsun. Sonra diyorum ki kızım büyüdü 31 aylık şuan tam bana arkadaş oldu evde olsun dışarda olsun çok iyi anlaşıyoruz eğleniyoruz düzenimiz böyle sürsün. Birde eşim tek çocukta kalma taraftarı. Sanırım çok çocuk isteyip tuttursa bende daha çok cesaret olurdu🙃 bence sizinde zorlanacağınız taş çatlasın 3 sene olur sonrasında bir arada büyür giderler. Yaş 30 olunca da insan çok fazla bekleme taraftarı olmuyor 🥳
[silindi] Nltka bence tam ideal zamandasınız benim kızım 7.5 aylık emmeyi bitirince istiyorum ve hatta sonra da üçüncüyü. Kardeş çok güzel bir şey. Ve herkesin bünyesi farklı kimisi tek çocukta bile çoook zorlanır kimisine 4 çocuk vız gelir yine aynı hayatına devam eder. Rabbim gönlüne göre versin inşallah kolay geçirirsin bu süreçleri . Ve nasıl çocukların olacağını ve bu süreçleri nasıl geçireceğini de yaşamadan bilemezsin 🤗
sokomel Keskeuyusamm ben de şu an yaparsam oğlum ya da eşim için olacak içimde bir gram bebek isteğinden olmayacak o yüzden bebeğe haksızlık diye düşünüyorum aynı sizin gibi. bebek kendisi için istenmeli.
Cansuu1 Şuan benım yasadıgım duyguların aynısını yasamıssınız oglum 4 yasında. Bana kalsa hıc gücüm yok ama içimde de ikinci bide kız olursa heyecanı.. Oglum tek olsa daha iyi bu devirde düşüncesi ama Bi kardeşi de olsun yalnız kalmasın mantıgı.. Beynim corba. Birde erkek oldgu için sünnet mevzusu tabiii
Nltka Cansuu1 ya evet işte kafa da sorularla hayat devam ettiriyorum uzun zamandır yaş geçiyor mevzusu da apayrı bşr konu 🥺
Nltka aksam_ evet haksızlık ediyor mevzusuda kafamı aylarca kurcaladı adım atmamı hep engelledi gerçekten
Nltka Merve ya bu ne kadar güzel bir yorum doğru söylüyorsunuz en fazla üç sene dişimi sıkarım sonrası herşey yoluna girecek öyle miydi böyle miydi derken daha çok oyalanıyorum sanırım
Nltka [silindi] evet bunu hiç düşünmemiştim haklısın yaşamadan hayatın en getireceğini bilmşyorum belki uslu uyuyan bir bebek olacak 🤣💐🙏🏼
Yasemin34 Nltka 2 çocuk için doğru zaman diye birsey yok bence ben 6 yıl sonra 2 ci çocuğumu ama yine zorluk kıskançlık en basa döndüm ki yardım eden kimsem de yok gurbete geldim eşim dahi yardım etmedi 2 çocuğumda kızımın yardımı oldu ama asla tek bırakma taraftarı asla değilim hayat ne getirir ne götürür belli olmaz bana birsey olsa 2 kardeş yeterler onlardan birini birsey olsa teselli olur biri bana diye düşündüm hep şuan kızım 9 oğlum 3 yaşında oyunlar kavgalar öyle güzel ki anlatamam işim bitince bende dahil oluyorum iyiki olmuşlar mutluyum mutluyuz
Nltka Yasemin34 aradığım yorum ❤️❤️❤️ Zorluklar illaki olacak onu biliyorum ama güzelliklerde azımsanmamalı sanırımmm 💐
ebz09 Yasemin34 ya bana da aralarında 2.5 yas var diye laflaniyorlar. Kıskançlıklar bu yüzden olurmus diye. Yani arada 5 yaşta olsa 10 yaşta olsa bu yaşaniyor değil mi? Her türlü biryerde zorlaniyor insan Çevreye bunu kabul ettirmek oyle zoraki Niye biraz daha beklemeyin diyorlar Gormusken yazayım dedim🥲
1234___ Siz 2. Çocuğu yapmayı çok istiyorsunuz, ama belli ki cesaretiniz bu konuda yok. Size diyeceğim şu iki çocuk en ideali ve zamanıda gelmiş eğer gerçekten madi olarak yeterli geleceğiniz düşünüyorsanız bence hiç boşuna beklemeyin yapın bi kardeş gitsin ☺️
Nltka 1234___ evet cesaretimi 2 yıldır toplamaya çalışıyorum . 2 yıldır kafamda hergün sorularla dolaştım . 2 yıldır sorular artarak çoğaldı düşündükçe daha da büyüyüp sorun oldu kafamda. Çok düşünmeden hareket etmek lazım sanırım
Ogulcan Nltka oğlum 1.5 yaşında 3 aylık hamileyim canım bende oğlumun tek büyümesini istemedim kardeş sevgisini yaşasın istedim ve arayı çok açmamaya karar verdik evet zorlanacağız ama ileri de büyüyünce de rahat edeceğiz canım
Nltka Ogulcan sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏🏼 evet hangi yaşta olursa olursa ilki illaki zorluk oluyor anladığım kadarıyla . Sıfır zorunluksun ikinci diye birşey yok gibi
balkzm Nltka ben 32yasima girceğim,eşim 33oldu,kızımız 2.5yasinda ,bizde istiyoruz nasipte varsa bir kaç ay sonra beklicezz.buruj amleyti oldum o yüzden..bakalım nasip kısmet, hem kendimiz için hemde kızımın kardeşi olsun istiyoruz..
Nltka balkzm zaman o kadar hızlı geçiyor ki gerçekten maşallah sizinkide büyümüş inşallah hayırlı zamanda olur sizin de
tubasd Nltka öncelikle Allah evaladinizi bağışlasın inşaallah saglik sihat versin gönlünüze göre versin inşaallah. uzman gorusleride bu sekilde saniyorum yazili okumadam ama kulaktan duydum cocuguma kardeş dusunmemek ve çocuk yapmamak gerekiyormus yani o onun arkadasi yada oyuncağı oyin arkadasi değil öncelikli olarak sizin diger çocuğunuz hissiyati olmali ve cocuklar bunu hisseder🌸 sonrasindada yaa ne kadar zor olabilirkii yapin bence bende istiyorum 31 aylik emanetim var nasip olursa 1 2 ya Allah aratmasin inşaallah 💕
Nltka tubasd yani oyun arkadaşı vs onlar arka plandaki düşüncelerim öncelikli düşüncem onun kardeş sevgisi hissetmesi . O yüzden oğlum için kardeş istiyorum . Bakalım inşallah bu ay sonu çıkarttırcam spirali . İnşallah en hayırlı zamanda olur 🙏🏼
ebz09 Nltka oglum 1.5 yasinda falan alıp parka goturdugumde cocuklarla olan iletişimi,onlarla oynamak istemesi vs beni çok mutlu ediyordu. Surekli, ya bir kardesi olsa diye hayal ediyordum ama asla cesaret edemiyorum. İlk cocugumda dogum sonrası çok zorlanmistim tek kalmıştım ve tek büyüttüm. Oyle güçlü kuvvetli biseyde değilim dedim ben asla yapamam heralde. Oglum 21 aylıkken hamile olduğumu öğrendim. İçime önce bir sevinç sonra karmakarışık düşünceler ve korku yüklendi tam o anda. Ne olucak simdi nasil yapicam dedim. Eşimle istiyorduk ama daha geç olsa daha iyi falan demiştik. Tek başıma cocuk büyüttüğüm için de çok korktum ama doğuma yakın artık bazı şeyler değişti ben destek alabileceğim aileme daha yakın biryere taşındım. Kızım doğdu ve hersey nasil bukadar zorken bukadar güzel olabilir hala aklım almıyor. Pahabicilemez onların birbirlerine sevgiyle bakışı ve iletişimi. Herkes diyecek belki çok zor falan diye ama güzelliği onun önüne geçiyor. Benimde benden 2 yas küçük erkek kardeşim var ve çocukluğum onunla güzelleşti. Kardes çok önemli eğer sizde buna hazırsaniz neden olmasin🥰
Nltka ebz09 bu yorumu ss alıp her gün okumalıyım . Gerçekten kafamdaki soruların be cevaplarını yazmışsınız tam olarak çok teşekkür ederim ❤️🙏🏼
Birmartannesi ebz09 oğlum kardeşini karnımdayken sevmeye başladı göbeğimi açıp opuyordu,kardeşini öpecek misin diyordum ben demesem bile kendi aciyirdu öpmeye sumdi oğlum 2 kızım 4aylik öpmeye doyamıyor ama kıskançlık biri kızımı sevince o da ilgi çekmeye çalışıyor
Yasemin34 ebz09 evet yaşanıyor ki benimle kardeşim arasında 6 yas var ben çok kıskandım ve aynisi benim çocuklarım da oldu kızım çok kıskandı küçük biraz büyüdü gülücükler saçtı o zaman geçti şimdi şimdi hersey tam anlamıyla yolunda bende çok zorladım 2 çocuk ortasında kaldım yardım eden yok hersey başa sardı uykusuz geceler gazlı sancılı dönemler hoş geçti ama allah ve ben biliyorum ama iyikilerim