rua_da_senhora_das_verdades Soyle anlatayim,bebek sindirilmesi gereken besinin ne olduğunu algilayamiyor , bagirsaklar proteini nereye koyacagini bilemiyor ve sanki olmamasi gereken birseymis gibi birden savas aciyor. Bagirsak duvarinin yipranma,surtunme sonrasi kanamasiyla da kakadan kan geliyor. Mukus bununla baglantili da olabiliyor bazen farklı sebepleri de olabiliyor. Bazi bebekler hayvansal proteine bazi bebeklerde butun proteinlere tepki verebiliyor. Ben doktor degilim sadece doktorlardan duyduklarimı ve okuduklarimi anladığım kadarıyla size aktarıyorum 😊
Bugday alerjisi testlerde cikmadi. Ama ben caresiz anne,ondan mi bundan mi sundan mi derken bugdayi da diyet listeme eklemistim. Glutenli hicbirsey yemiyordum.
Egzamaya gelince,benim guzel bebegimin cilt yapisi gerek besin alerjisinden gerek tetikleyen diger sebeplerden bozuldu. Cilt deformasyona ugradi. Egzamalar kortizonlu karisimler ile sönüyor ama kisa sureli kullanildigi icin biraktigimiz takdirde tekrarliyor. Bizde öncelikle cildin yapisini onarici kremler ile desteklemeye calisiyoruz. Cilt kurulugu yok. Sadece belirli yerlerde egzama mevcut.Cilt yapisi duzelince , egzamalarda beraberinde kaybolacak. Buna inaniyorum.