AtlasBebekk geçen hafta doktorumla görüştüm. Doktor değiştirmiştim ben de çok araştırarak buldum bu doktoru. Bana blw yasak dedi 9. Aya kadar. Önceki doktorum da yasak demişti ama onun açıklaması saçma, bebek kendi kendini doyuramaz vs idi ve tatmin olmamıştım. Adı üstünde ek gıda, zaten bunla doymayacak. Ama bu yeni doktorum sebenini şöyle açıkladı. Hem boğulmalar arttı blw den sonra soğukkanlılıkla boğaza kaçtığında müdahale edebilecek birileri olmalı dedi hem de yemekler cilde çok değdiğinde cilt bariyerinde tepkime yaratabiliyormuş alerji riski artıyormuş son katıldığı kongrede öyle denmiş bunla alakalı. Benim de içime sinince uzak durdum blw den. Buharda ya da suda haşlayıp çatalla ezip veriyorum. Onun dışında eğer bebişin özel bi alerji ya da başka bi durumu yoksa da şunu dedi, şeker tuz inek sütü bal baharat yok dedi. Geri kalanların artık çok farklılık yaratmadığını gösteriyo araştırmalar dedi. 3 gün kuralını ihmal etme dedi. Çay kaşığı,tatlı kaşığı,yemek kaşığı. Alerji yapmıyorsa verebilirsin dedi. 1 yaşına kadar ama o yukarda dediklerim yasak. Çok istersen baharat olarak sadece azcık nane olur ama başka olmaz dedi. 6 buçyk aylığız her çorbayı verdi mercimekler yaylalar tarhanalar falan. Ama salça yok tabi tuzdan sebep. Yoğurdu falan hep kendimiz yapıcaz tuzsuz. Öyle :)